Jelušić: Nakon inicijative za smjenu predsjednika Opštine, logično da slijedi isto i za predsjednika Skupštine

"Svjedoci smo bili da je mnogo negativne energije, mnogo vremena potrošeno u tim međusobnim obračunima još uvijek koalicionih partnera aktuelne vlasti u Budvi, nego što je potrošeno na javni interes na realizaciju onih projekata koji su bili obećani građanima da će se realizovati"
5507 pregleda 7 komentar(a)
Predrag Jelušić, Foto: JP Morsko dobro, JP Morsko dobro
Predrag Jelušić, Foto: JP Morsko dobro, JP Morsko dobro
Ažurirano: 04.05.2020. 19:23h

Nakon predaje inicijative od strane Crnogorske za smjenu predsjednika Opštine Budva, bilo je sasvim logično da se uputi inicijativa sa naše strane, inicijativa Kluba odbornika DPS-a za smjenu predsjednika lokalnog parlamenta, za smjenu predsjednika Skupštine, saopštio je danas predsjednik Opštinskog odbora (OO) Demokratske partije socijalista (DPS) Budva Predrag Jelušić.

"I danas je taj postupak procesuiran i počeo je da teče rok za sazivanje te sjednice lokalnog Parlamenta gdje se jedna i druga inicijativa trebaju naći na jednom skupštinskom zasijedanju", kazao je Jelušić.

On je dodao da je dosadašnji mandat potrošen da se ne realizuju obećani programi.

"Negdje je politička odgovornost naše strane da upravo sada ukažemo na takvu jednu činjenicu. Svjedoci smo bili da je mnogo negativne energije, mnogo vremena potrošeno u tim međusobnim obračunima još uvijek koalicionih partnera aktuelne vlasti u Budvi, nego što je potrošeno na javni interes na realizaciju onih projekata koji su bili obećani građanima da će se realizovati. Mislim to je naša ključna poruka da ta energija i taj sukob koji već zadnje dvije tri godine traje u vladajućoj strukturi ovdje u Budvi, vrijeme je prosto da kroz naš odgovoran odnos prema takvom jednom političkom ponašanju u prethodnom periodu da prosto kroz inicijativu koju smo danas podnijeli je nekako kanališemo dođemo do jednog nadamo se zdravoga rješenja", rekao je Jelušić.

On je dodao da je najbitniji javni interes.

"Ključno da, ta energija koja se potrošila u prethodnom periodu u svađi i sukobima koje smo svjedoci da to gotovo svakodnevno pratimo između koalicionih partnera prosto nije dala taj efekat za građane Budve i taj javni interes koji se očekivao da svaka vlast mora da prosto ispuni tu svoju misiju. Zato je naša inicijativa danas koja je upućena ka izglasavanju nepovjerenja predsjedniku parlamenta naravno koja je argumentovana sa kršenjem poslovnika u jednom kontinuitetu upravo je to u duhu naše politike", zaključio je Jelušić.

Odbornički klub DPS ranije danas podnio je skupštinskoj službi inicijativu za smjenu Radovića koju je potpisalo 17 odbornika - 12 iz DPS, jedan iz Socijaldemokrata (SD), tri iz Crnogorske i nezavisni odbornik Stevan Džaković ( bivši odbornik Pokreta za promjene).

Prethodno je Crnogorska podnijela inicijativu za smjenu gradonačelnika Marka Bata Carevića (Demokratski front), a nju je potpisalo 16 odbornika, ali ne i odbornik DPS Gojko Ljubanović.

Bonus video: