SNP: Vlast i policija su se okomile na vjerujuće ljude u Beranama

Oni su predložili aktuelnoj vlasti da umjesto što se bave Mitropolitom crnogorsko-primorskim Amfilohijem i sveštenstvom, sagleda, kako su kazali, sve kritike kojima ju je izložio Fridom haus
905 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti
Ilustracija, Foto: Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti

Aktuelna vlast i policija okomile su se na vjerujuće ljude u Beranama, koji su se spontano okupili juče kako bi obilježili hrišćanski praznik Đurđevdan i slavu manastira Đurđevi stupovi, saopštili su iz Socijalističke narodne partije (SNP) Crne Gore.

"Iako je vladika Joanikije izjavio da su sveštenici Eparhije budimljansko-nikšićke samo vršili svoju redovnu dužnost, koja se uobičajeno obavlja svake godine, pri tome poštujući mjere NKT-a, to nije bilo dovoljno predstavnicima organa reda, pa su ih pozvali u beranski Centar bezbjednosti da daju izjave o ovom događaju", saopštili su iz SNP-a.

Oni su dodali da vlast nije shvatila da ne može da kontroliše narod, koji je, kako tvrde u skladu sa vjerskim osjećanjima izašao na ulice.

"Izgleda da su čelnici vlasti zaboravili da je to onaj isti narod koji je tako dostojanstveno mjesecima branio svoje svetinje učestvujući u molitvenim hodovima širom zemlje. Računaju da je strah od korona virusa jači od želje ljudi da svoja imena upišu zlatnim slovima na stranicama istorije Crne Gore i da ne propuste priliku da svojim potomcima pričaju da su bili u redovima onih koji su se borili za opstanak našeg duhovnog bića, naših crkava i manastira", navodi se u saopštenju SNP-a.

Oni su predložili aktuelnoj vlasti da umjesto što se bave Mitropolitom crnogorsko-primorskim Amfilohijem i sveštenstvom, sagleda, kako su kazali, sve kritike kojima ju je izložio Fridom haus u svom poslednjem izvještaju i da učini odlučne korake ka poboljšanju stanja.

"A problema je mnogo: zarobljeno pravosuđe, korupcija, kriminal, sporni izborni ambijent, odbijanje svake saradnje sa opozicijom, šikaniranje pripadnika NVO sektora koji su kritički orijentisani prema vlasti, izuzetno loše stanje u oblasti medijskih sloboda, itd. ", saopštili su iz SNP-a.

Pozvali su vlast uozbilji i počne da rješava probleme.

"Sramno je da se Crna Gora poslije 17 godina više ne zove demokratskom državom. Kao što je izjavila i predsjednica Evropske komisije, bez ispunjavanja ovih uslova ne možemo se nadati da ćemo pristupiti evropskoj porodici naroda. Dakle, gospodi iz vlasti, okrenite se liječenju neuralgičnih tačaka našeg društva koje je prepoznala i međunarodna zajednica, i ne vršite demonstraciju sile na sveštenstvu i vjernom narodu, zaključuje se saopštenju.

Bonus video: