Haradinaj: Zajednička izjava Vujanovića i Tačija za okončanje nejasnoća i podjela

"Srećan sam što se u ovom jubileju nezavisnosti Kosova postigao dogovor o aneks-sporazumu za korigovanje i ratifikaciju demarkacije sa Crnom Gorom”, napisao je on
71 pregleda 1 komentar(a)
Ramuš Haradinaj, Foto: Vlada Crne Gore
Ramuš Haradinaj, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 16.02.2018. 15:21h

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj je na svom Fejsbuk nalogu napisao da je srećan što su predsjednici Crne Gore i Kosova, Filip Vujanović i Hašim Tači potpisali dogovor o aneks-sporazumu za korigovanje i ratifikaciju demarkacije sa Crnom Gorom.

"Srećan sam što se u ovom jubileju nezavisnosti Kosova postigao dogovor o aneks-sporazumu za korigovanje i ratifikaciju demarkacije sa Crnom Gorom”, napisao je Haradinaj, prenosi portal RTK na srpskom jeziku.

Vujanović i Tači sastali su se danas u Podgorici u Vili Gorica u namjeri da ohrabre Skupštinu Kosova da ratifikuje Sporazum o državnoj granici Crne Gore i Kosova potpisan u Beču 26. avgusta 2015. godine, saopšteno je iz kabineta Vujanovića.

Premijer Kosova je rekao da će zajednička Deklaracija dvojice predsjednika u formatu aneks-sporazuma, kao potrebnom pravnom međunarodnom instrumentu, “biti epilog nejasnoće i duge podjele u našem društvu”.

Na taj način se, kako je rekao, završava posljednja obaveza liberalizacije viza i otvaranje novog poglavlja o slobodi kretanja za građane Kosova.

Bonus video: