Vučić: U životu i podvigu Svetog Vasilija, srpski narod je vjekovima crpio snagu i vjeru

"Čuvajući našu Srpsku pravoslavnu crkvu, slaveći Slavu, njegujući naš srpski jezik i ćirilicu, a istovremeno vrijedno radeći na sebi i učeći od drugih sve što je dobro, možemo našem narodu da izborimo dostojno mjesto u svijetu koji se neprestano mijenja"
2173 pregleda 4 komentar(a)
Vučić, Foto: BETAPHOTO
Vučić, Foto: BETAPHOTO

Svetom Vasiliju Ostroškom dugujemo mnogo, on je ličnost u čijem je životu i podvigu naš srpski narod vjekovima crpio snagu i vjeru, a tako je i danas, poručio je predsjednik Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić.

On je kako je saopšteno iz Nove srpske demokratije (NSD), toj partiji i njenom predsjedniku Andriji Mandiću čestitao krsnu Slavu, Svetog Vasilija Ostroškog.

"Vama, svim članovima Nove srpske demokratije i svim građanima koji proslavljaju Svetog Vasilija Čudotvorca od srca želim srećnu krsnu Slavu. Čuvajući našu Srpsku pravoslavnu crkvu, slaveći Slavu, njegujući naš srpski jezik i ćirilicu, a istovremeno vrijedno radeći na sebi i učeći od drugih sve što je dobro, možemo našem narodu da izborimo dostojno mjesto u svijetu koji se neprestano mijenja. Upravo je to način na koji su naši preci očuvali naš svetosavski narod kroz vijekove neprestanih borbi i iskušenja. I u takvim vremenima, kao i danas velika marljivost i vrijedan rad mogu da nas učine uspješnim i naprednim narodom – dostojnim naslednicima Njegoša, Tesle, Pupina i Milankovića. Želim Vam dobro zdravlje i uspjeh na svim poljima", naveo je Vučić u čestitki.

Bonus video: