Na zahtjev DF-a: Brajović da pita da li će sveštenici biti pušteni

DF puštanjem sveštenika na slobodu uslovio povrataka u plenarnu salu ne pristajući na predlog vladajuće većine da se sjednica nastavi, a da paraleleno sa tim Brajović obezbijedi tražene informacije
21708 pregleda 8 komentar(a)
Ivan Brajović, Foto: Screenshot
Ivan Brajović, Foto: Screenshot
Ažurirano: 13.05.2020. 15:32h

Demokratski front (DF) očekuje od predsjednika Skupštine Ivana Brajovića da ih obavijesti da li će epsikop Joanikije i ostali sveštenici Mitropolije crnogorsko-primorske biti pušteni iz pritvora od čega će zavisiti da nastavak današnje sjednice parlamenta, saznaju "Vijesti".

To je rezultat Kolegijuma predsjednika Skupštine, koji je održan na zahtjev DF-a, nakon što je prekinuta sjednica Skupštine, kako bi se "pronašao način za prevazilaženje problema".

Prema navodima više sagovornika, Brajović bi trebalo da u kontaktu sa ministrom unutrašnjih poslova Mevludinom Nuhodžićem i vrhovnim državnim tužiocem Ivicom Stankovićem sazna da li će sveštenici biti pušteni na slobodu.

Time je DF uslovio povrataka u plenarnu salu ne pristajući na predlog vladajuće većine da se sjednica nastavi, a da paraleleno sa tim Brajović obezbijedi tražene informacije.

Ako plenum bude nastavljen, malo je vjerovatno da se se nastaviti polemika o Predlogu zakona o privrednim društvima koji je na dnevnom redu, već će glavna tema biti hapšenje sveštenika.

Skupština je nastavila rad nakon prekida i Kolegijuma koji je održan na zahtjev DF-a zbog hapšenja sveštenika u Nikšiću.

Predsjednik Skupštine Ivan Brajović rekao je da je u toku sastanak poslaničkog kluba DF-a o čemu će Skupština biti informisana.

Rasprava je nastavljena o predlogu zakona o privrednim društvima.

Bonus video: