Kovačević: Vrijeme je da Đukanović ode i za to ne treba birati način

"Kada bi imao dozvolu Đukanović rado izvršio etničko čišćenje Crne Gore od Srba. U to više nema sumnje", ocijenio je portparol NSD-a
13275 pregleda 37 komentar(a)
Kovačević, Foto: Nova srpska demokratija
Kovačević, Foto: Nova srpska demokratija
Ažurirano: 18.05.2020. 17:09h

Nacionalni Crnogorci pravoslavne vjeroispovesti moraju da zajedno sa Srbima u Crnoj Gori pomognu da Crna Gora opstane i da se Srpska pravoslavna crkva očuva u njoj, poručio je Marko Kovačević, portparol Nove srpske demokratije.

Predsjednik države Milo Đukanović će, u suprotnom, zemlju uvesti u sukobe koji samo mogu da je rasparčaju i unište, navodi se u saopštenju Demokratskog fronta koje potpisuje Kovačević.

Iz tog političkog saveza su oštro napali Đukanovića nakon današnjeg govora povodom dvogodišnjice predsjedničkog mandata, poručivši da je vrijeme da Đukanović ode i da za to, kako navodi Kovačević, "ne treba birati način".

"Cirkusa je stvarno dosta i vrijeme je da Milo Đukanović ode i za to ne treba birati način. Jer ga ne bira ni on u svom zločinačkom djelovanju. I nacionalni Srbi i nacionalni Crnogorci pravoslavne vjeroispovesti imaju svoju pomjesnu Srpsku pravoslavnu crkvu. Ona nije crkva samo srpskog pravoslavnog naroda već i svih drugih koji su u njoj kršteni. Kao što ni u Crnoj Gori ne žive samo nacionalni Crnogorci već i drugi narodi. Ako je Crna Gora u međuvremenu postala nacionalna država novostvorene crnogorske nacije koja ne prihvata pravoslavne i srpske elemente svoga bića, onda imamo posla sa mini NDH u 21. vijeku u Evropi. To znači da bi, kada bi imao dozvolu Đukanović rado izvršio etničko čišćenje Crne Gore od Srba. U to više nema sumnje", navodi Kovačević.

Dodajeda Đukanović "za ovo što hoće da radi nema podršku pravoslavnog naroda u Crnoj Gori".

"Pozivamo građane islamske i katoličke vjeroispovjesti da ne učestvuju u Đukanovićevom zlom naumu i da oni ne budu ti koji će, jednoj manjini među pravoslavnim življem koja je otpala od Crkve, biti pomoćnici u formiranju neke parapravoslavne crkve koja ne bi imala vjernika. Jer Đukanović za ovo što hoće da radi nema podršku pravoslavnog naroda u Crnoj Gori i da bi uopšte pokušao da ostvari to što je rekao neophodno je da za to ima pomoć muslimana i katolika, za koje bi najbolje bilo da se u te njegove radnje ne miješaju ni na jedan način. Nacionalni Crnogorci pravoslavne vjeroispovesti moraju da zajedno sa Srbima u Crnoj Gori pomognu da Crna Gora opstane i da se naša SPC očuva u njoj. U suprotnom Đukanović će ovu zemlju uvesti u sukobe koji samo mogu da je rasparčaju i unište. Bolje je uništiti Đukanovića nego Crnu Goru", zaključuje se u saopštenju Kovačevića.

Bonus video: