Krivokapić: Demokratija je najbolja i jedina odbrana Crne Gore

"Ko god hoće da se zove državotvorcem, to mu je prvi zadatak - da se vratimo među demokratije", kazao je počasni predsjednik i poslanik SDP-a
4597 pregleda 14 komentar(a)
Krivokapić, Foto: SDP
Krivokapić, Foto: SDP
Ažurirano: 21.05.2020. 18:03h

Demokratija je u modernom vremenu najbolja i jedina odbrana Crne Gore - ona je uslov za pravdu, pošten život građana i za jaku Crnu Goru, poručio je počasni predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) i poslanik u Skupštini Crne Gore, Ranko Krivokapić, koji je povodom Dana nezavisnosti položio vijenac na spomenik Petru II Petroviću Njegošu na Lovćenu.

"Svako uspinjanje u nezavisnoj Crnoj Gori pred lice Njegoša nas podsjeti na snagu stvaralaštva koja je održala Crnu Goru, znamo njegovo pjesništvo, ali zaboravljamo kako se stvaraju država i institucije. Upravo je to poruka ove godine našim međunarodnim partnerima, Crna Gora je skliznula iz demokratije u ne-demokratiju i to je posljednje upozorenje za državotvornu politiku da se okrene Ustavu i jačanju institucija. Bez toga ne može biti odbrane Crne Gore. Demokratija je u modernom vremenu najbolja i jedina odbrana Crne Gore. Ona je uslov za pravdu i pošten život građana, za pristojno življenje građana i za jaku Crnu Goru", kazao je Krivokapić, kako je saopšteno iz SDP-a.

Ko god hoće da se zove državotvorcem, to mu je prvi zadatak - da se vratimo među demokratije, dodao je on.

"A onim našim sugrađanima je poruka da ne idu protiv otadžbine koju su stvarali njihovi preci, da ne budu tuđa sreća, a svoja i naša nesreća i da nemaju druge kuće nego Crne Gore. Samo tako, sa vlašću koja je spremna da krene prema demokratiji i ovom opozicijom koja hoće biti u svojoj otadžbini i svojoj jedinoj kući Crnoj Gori, možemo se dogovoriti oko razvoja i boljeg života građana. Nek je vječna Crna Gora", poručio je Krivokapić.

Bonus video: