Milivojević: Đukanović i Vučić vode politiku jedan protiv drugog, dok njihovim kampanjama upravljaju skoro isti ljudi

“Ne zaboravite da je ključni doprinos pobjedi gospodina Đukanovića na prethodnim parlamentarnim izborima u jesen 2016. upravo dao gospodin Vučić"
17098 pregleda 9 komentar(a)
Đukanović i Vučić, Foto: BETAPHOTO, BETAPHOTO, BETAPHOTO
Đukanović i Vučić, Foto: BETAPHOTO, BETAPHOTO, BETAPHOTO

Aktuelna politička situacija između Crne Gore i Srbije djeluje kao "mala svađa u porodici".

To je Glas Amerike ocijenio politički analitičar Cvijetin Milivojević.

Zvanični Beograd oštro je reagovao na odluku Crne Gore da ne uvrsti Srbiju u grupu zemalja za čije će građane otvoriti granice 1. juna.

Iz Podgorice poručuju da je odluka donijeta isključivo iz zdravstvenih razloga.

Milivojević kaže da je posrijedi paradoks u kojem predsjednici Srbije i Crne Gore vode politiku jedni protiv drugih, dok njihovim kampanjama upravljaju skoro isti ljudi.

“Ne zaboravite da je ključni doprinos pobjedi gospodina Đukanovića na prethodnim parlamentarnim izborima u jesen 2016. upravo dao gospodin Vučić. Ne zaboravite da se gospodin Vučić uživo uključio unutar izbornog dana, da je negdje oko tri sata popodne, pet sati prije zatvaranja biračkih mjesta, svojom izjavom da je “na djelu pokušaj državnog udara protiv Đukanovića u organizaciji nekih građana Srbije i nekih građana Rusije” on zapravo ujedinio birače DPS-a, otjerao dobar dio birača opozicije tadašnje, faktički ih je uplašio i oni nisu izašli na izbore. Gospodin Đukanović bi mogao za tu pobjedu da zahvali i gospodinu Vučiću. Tu postoji jedna vrsta odnosa koji traje od trenutka kada je formirana Srpska napredna stranka, ne zaboravite da su patroni SNS, a i komandanti propagandnih štabova i gospodina Đukanovića i gospodina Vučića, skoro jedni te isti ljudi", rekao je Milivojević.

Premijer Crne Gore Duško Marković na jučerašnjoj konferenciji za novinare rekao je da će se granice otvarati za one zemlje u kojima je broj zaraženih 25 i manje u odnosu na 100.000 stanovnika.

"Prve zemlje su Hrvatska, Slovenija, Austrija, Njemačka, Poljska, Češka, Mađarska, Albanija, Grčka", rekao je Marković.

Pomoćnik direktora Instituta za javno zdravlje, Senad Begić kazao je u jutarnjem programu TV Vijesti da vjeruje da će sve države relativno brzo postići ovu stopu i da ne vidi razlog za ljutnju.

Bonus video: