Marković sa Damjanovićem: Dijalog o važnim društvenim pitanjima je poželjan model za unapređenje politike

„Vjerujem da sve proevropske snage mogu pronaći rezervne atome snage za dinamiziranje našeg evropskog puta", kazao je predsjednik Vlade

1618 pregleda 1 komentar(a)
Sastanak, Foto: Tviter
Sastanak, Foto: Tviter
Ažurirano: 29.05.2020. 15:33h

Premijer Duško Marković razgovara sa nezavisnim poslanikom Aleksandrom Damjanovićem u okviru inicijative "Savez za Evropu", saopštili su iz Vlade Crne Gore.

"Dijalog o važnim društvenim pitanjima sa nosiocima zakonodavnih funkcija poželjan je model za unapređenje politika i rješenja koje predlaže Vlada", navodi se na Vladinom tviter nalogu.

Marković je sa Aleksandrom Damjanovićem razgovarao o ključnim društvenim pitanjima Crne Gore u susret parlamentarnim izborima.

Iz Vlade je saopšteno da je Marković na sastanku iskazao čvrsto opredjeljenje da u okviru Inicijative pokuša da obezbijedi najviši stepen saglasnosti u vezi sa strateškim temama razvoja i daljeg procesa evropske integracije Crne Gore.

„Vjerujem da sve proevropske snage mogu pronaći rezervne atome snage za dinamiziranje našeg evropskog puta", kazao je predsjednik Vlade.

U okviru Saveza za Evropu – kazao je Marković – vođen je od 19. februara otvoren i konstruktivan dijalog koji će u najkraćem periodu biti predočen u radni dokument.

Sastanku su prisustvovali sa strane Vlade potpredsjednik i ministar pravde Zoran Pažin i glavni pregovarač sa EU Aleksandar Drljević, a uz poslanika Aleksandra Damjanovića i Ana Nikolić.

Bonus video: