AA: Jačati Albanski forum kao jedinstven subjekt Albanaca u Crnoj Gori

Iz Albanske alternative su pozvali "sestrinske stranke" da se što prije sastanu sa jedinim ciljem, a to je, kako su kazali, ujedinjenje albanskog faktora na jedinstvenoj listi za izborne procese koji slijede

1558 pregleda 0 komentar(a)
Sa održane sjednice, Foto: Albanska Alternativa
Sa održane sjednice, Foto: Albanska Alternativa
Ažurirano: 31.05.2020. 18:58h

Glavno opredjeljenje Albanske alternative (AA) je jačanje Albanskog foruma kao jedinstvenog i moćnog političkog subjekta Albanaca u Crnoj Gori, saopšteno je iz te partije.

Iz AA su pozvali "sestrinske stranke" da podrže tu ideju i da se što prije sastanu, sa jedinim ciljem, a to je, kako su kazali, ujedinjenje albanskog faktora na jedinstvenoj listi za izborne procese koji slijede.

"Predsjedništvo Albanske alternative, kojim je predsjedavao predsjednik Nik Gjeloshaj, danas 31. maj u Ostrosu/Baru, održali su redovnu sjednicu predsjedništva. Na sastanku su razmotrena mnoga važna pitanja, sa posebnim fokusom na zajedničko djelovanje nacionalnih subjekata za političke procese koje slijede. Na sastanku je, takođe, imenovana i predsjednica Foruma žena, gđa Kaltrina Hoti, kao i opštinski odbori za Bar i Ulcinj. Treba podsjetiti da je AA jedini albanski subjekt, koji ima kancelariju u Krajini/Baru sa jedinom svrhom - vraćanja albanskog glasa u Skupštinu opštine Bar. Između ostalog, na sastanku se detaljno razgovaralo o predstojećim lokalnim izborima u Gusinju, kao i o parlamentarnim izborima. Jedan od zaključaka sastanka Predsjedništva ostaje maksimalna posvećenost Albanske alternative, u svim njenim strukturama za interakciju i objedinjavanje albanskog faktora za ove bitne procese. Naše glavno opredjeljenje ostaje da ojačamo Albanski forum kao jedinstveni i moćnu politički subjekat Albanaca u Crnoj Gori. Stoga, apelujemo na sestrinske stranke da podrže ovu ideju i da se što prije sastanemo, sa jedinim ciljem, a to je ujedinjenje albanskog faktora na jedinstvenoj listi za procese koji slijede", saopšteno je iz Albanske alternative.

Bonus video: