Džaković: DF hoće da ugasi sve crnogorsko, očekuju da budem marioneta

Iz Crnogorske najavili da traže model kojim će moći da glasaju o razrješenju Carevića, Džaković iznio niz optužbi na račun Demokratskog fronta

37844 pregleda 1543 reakcija 113 komentar(a)
Stevan Džaković, Foto: Printscreen
Stevan Džaković, Foto: Printscreen

Liderka Crnogorske, Anđela Ivanović, kazala je da će se ta partija obratiti nadležnima i ministarstvu da rastumače zakonske norme i objasne model koji će omogućiti izjašnjenje odbornika na inicijativu te partije o razrješenju gradonačelnika Budve, Marka Carevića.

Ona je odbacila spekulacije da nova skupštinska većina planira da organizuje paralelnu sjednicu, navodeći da će odbornici te partije prisustvovati sjednici u srijedu kada će na dnevnom redu biti razrješenje predsjednika parlamenta, Krsta Radovića.

“Poštovani građani Budve i Crne Gore, niko pametan danas u Budvi nema razloga za slavlje jer smo izgubili svi.Duboko žalim što smo morali biti dio sjednica koje su obilježene uvredama , skandalima i ružnim scenama. Umjesto usvajanja mjera kojima se pomažu privrednici Budve , mi imamo priliku da vidimo kako se brane funkcije.To ruganje građanima vjerujem da će biti kažnjeno na sljedećim izborima . Ovo nije odbrana demokratije i izborne volje već nasilan način da se radi ličnih interesa sačuvaju pozicije”, naglasila je ona na konferenciji za novinare.

Kazala je “neka se oni služe svim načinima za koje smatraju da su ispravni , a mi ćemo svim zakonitim”.

“Obratićemo se nadležnim institucijama i ministarstvu i tražićemo da nam objasne i rastumače zakonske norme i daju model po kojem nama odbornicima mora biti omogućeno izjašnjavnje u odnosu na pitanje povjerenja predsjedniku opštine Budva, jer je rok po Zakonu i Statutu istekao. Moje političko djelovanje nije opterećeno aferama , i djelovanje Crnogorske u Budvi je djelovanje treće građanske političke opcije , koja je između primitivizma ove vlasti i svega onoga što se ranije dešavalo u Budvi.Nastavljamo borbu poštujući Zakon, sljedeća sjednica je sa temom razrješenja predsjednika skupštine i građani i Budve i Crne Gore će imati prilike da vide kome je i koliko stalo do funkcija “, istakla je Ivanović, navodeći da će se ta partija na sjednici izjasniti da li će glasati za smjenu Radovića.

Nezavisni odbornik Stevan Džaković kazao je da je aktuelna vlast “ gora i primitivnija od one iz 2014.”

“U DF-u sam očigledno bio jedini Crnogorac. Kako je rekao Carević na sjednici, tražio je od lidera DF da ne budem odbornik. Očigledno im je trebao taj Crnogorac i sada kada žele da ugase sve crnogorsko, očekuju da budem njihova marioneta. Izbacili su oni mene odavno iz DF i još jednom hvala im na tome, parola DF je bila pomirenje Srba i Crnogoraca da bi na kraju njih napustili svi Crnogorci. Tamo se neću vratiti da im ne kvarim prosjek”, kazao je Džaković.

Da li je u pravu, kako je kazao, reći će birači na sljedećim izborima, jer smatra da je listi DF donio dva mandata.

“Tvrdim da imam legitimitet više od jednog odbornika i te crnogorske glasove zbog građana koji su glasali za mene, nemam prava prepustiti onima koji čine sve protiv Vrne Gore i rade na njenom nestanku. Ne mislite valjda da su Crnogorci glasali zbog Carevića i Božovića”, rekao je on.

Navodi da se kao Crnogorac borio protiv kriminala i korupcije, te nepravde.

“To ću i dalje raditi. Od početka sam govorio da ova vlast ide stopama DPS- a i to ne može izaći na dobro. Nisu tražili moju podršku kada su dobili Crnogorsku, ali su nju izvrijeđali i ponizili. Ovdje se radi o tome da su jedan organizovani kriminal zamijenili drugim. Čovjek koji vodi Opštinu i potpiše izjavu da nije u konfliktu interesa sam sebi potpiše dva miliona eura za jednu i po godinu prodaje svoje asfalt sebi u Opštini. Njegov prethodnik Krapović donosi sramne odluke o legalizaciji solitera koji ni DPS nije smio da donosi, planove koristi kako mu odgovara. Šta sam drugo mogao nego da otkažem povjerenje takvim podržavaocima kriminala”, kazao je on.

Lider budvanskog odbora Crnogorske, Vladimir Bulatović, kazao je da su i pored svih onih stvari koje su stavljene na teret predsjedniku Opštine DF i Demokrate stale u njegovu zaštitu.

“Jednom da se za sva vremena otkriju karte, ko, kime i na koji način upravlja. Očekujem sjutra ukidanje epidemije u Crnoj Gori, čime bi se stvorili uslovi da se sjednica održi u skupštinskoj sali. Pozvao bih kompletnu medijsku, međunarodnu i NVO javnost da prate pažljivo tok sjednice , jer su poslovnici prekršeni. Do sada smo imali mlaku reakciju nazovi NVO sektora koji se ni jednom prilikom nije osvrnuo na ono što se dešavalo, i da se sada ne ponovi sa manipulisanjem odbornicima i javnošću”, kazao je Bulatović.

Bonus video: