"na građanima je da odluče da li će ići u crnu goru"

Brnabić: Očekujem izmjenu odluke, turisti iz Srbije važni za crnogorsku ekonomiju i turizam

Brnabić je ocijenila da je odluka da se građanima iz Srbije ne dozvoli ulazak u Crnu Goru ni sa pi-si-ar testom "politička" i da nema nikakve veze sa epidemiološkom situacijom

11936 pregleda 65 reakcija 54 komentar(a)
Brnabić, Foto: BETAPHOTO
Brnabić, Foto: BETAPHOTO

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da očekuje da će Crna Gora uskoro izmijeniti odluku o zabrani ulaska građana iz Srbije u Crnu Goru, jer su, kako je rekla, turisti iz Srbije važni za crnogorsku ekonomiju i turizam.

Brnabić je ocijenila da je odluka da se građanima iz Srbije ne dozvoli ulazak u Crnu Goru ni sa pi-si-ar testom "politička" i da nema nikakve veze sa epidemiološkom situacijom, prenosi Radio televizija Srbije (RTS).

"Nevjerovatno je da neko može da uđe u jednu zemlju, dok sve druge zemlje puštaju da se uđe, makar uz negativan test u posljednjih 48 ili 72 sata. To samo dokazuje ono što smo govorili od početka - da su to političke odluke koje nemaju baš nikakvo uporište u zdravstvenim razlozima", rekla je premijerka Srbije novinarima u Naučno-tehnološkom parku.

Brnabić je rekla da je uvjerena da će ta odluka biti brzo promijenjena i dodala da je na građanima Srbije da li će ići u Crnu Goru ili ne.

"Mi ćemo ih podržati u svakom slučaju", rekla je Brnabić.