Abazović: Ne treba nam Vučić umjesto Đukanovića, trebaju nam jake institucije, a ne jaki lideri

"Građani moraju znati da nas čekaju veliki problemi. U 2021. godini moramo vratiti 502 miliona duga, od čega se 92,3 miliona odnosi na kamate. Do 2023. godine Crna Gora mora vratiti ukupno gotovo milijardu i 300 miliona duga"

20807 pregleda 2669 reakcija 112 komentar(a)
Abazović, Foto: URA
Abazović, Foto: URA

Predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović je na današnjoj konferenciji "Kako do građanske alternative" rekao da su Crnoj Gori potrebne jake institucije, a ne jaki lideri.

"Ne treba nam Vučić umjesto Đukanovića, niti SNS umjesto DPS. Crnoj Gori ne trebaju jaki lideri već građanski koncept društvenog razvoja koji će proizvesti jake i nezavisne institucije. Potrebno je okupiti sve ono što je građansko i svako bi trebao dati svoj doprinos promjenama koje su nam neophodne. Moramo napraviti most između dvije polarizovane strane, kao građanski centar. Građanin je neko ko se bori za svoja prava, protiv svakog vida diskriminacije. Crnoj Gori treba savez protiv korupcije i organizovanog kriminala, za građanski koncept na osnovama svake negacije bilo kakvog vida diskriminacije", istakao je Abazović.

Predsjednik GP URA navodi da se crnogorska ekonomija nalazi pred velikim izazovima.

"Građani moraju znati da nas čekaju veliki problemi. U 2021. godini moramo vratiti 502 miliona duga, od čega se 92,3 miliona odnosi na kamate. Do 2023. godine Crna Gora mora vratiti ukupno gotovo milijardu i 300 miliona duga. Upravo zbog toga vlast i pokreće svađalačke teme kako bi skrenula fokus. Moramo iskristalisati građansku alternativu koja će ponuditi redizajn ekonomskog modela, uz izmjenu poreske politike i jasnu borbu protiv sive ekonomije i korupcije. Mi se borimo za koncept građanske, evropske i ekološke Crne Gore i svako ko želi dati doprinos za takvu Crnu Goru je dobrodošao. URA se zalaže za otvorene liste i shodno tome mi ćemo našu listu otvoriti za građane, stručnjake i profesionalce, ukoliko izbora bude", naglasio je Abazović.

Bonus video: