Ivković: Budvi potreban novi početak sa kulturnim, emancipovanim i stručnim ljudima

"Nećemo ih poslije izbora gledati u budvanskom parlamentu, osim ako ne pređu, što ne bi bilo čudno, u DF ili Demokrate", navodi u saopštenju Ivković misleći na SDP i URA "koalicione prirepke" DF-a i Demokrata

2231 pregleda 7 komentar(a)
Petar Ivković, Foto: OO SD Budva
Petar Ivković, Foto: OO SD Budva

Završena je još jedna tragikomična predstava u režiji budvanske koalicije DF, Demokrate, SDP i URA, rekao je Petar Ivković, predsjednik Opštinskog odbora Socijaldemokrata Budva (OO SD Budva).

Ivković kaže da je zaista dobro što je RTV Budva, sa jednom veoma čudnom i “nužnom” dvosatnom pauzom u prenosu, ovjekovječila sav kapacitet trenutno vladajuće koalicije koja je pokazala “demokratsku zrelost”: vrijeđanje, omalovažavanje, pominjanje porodica, prijetnje, grubo kršenje Poslovnika, Statuta i Zakona o lokalnoj samoupravi, dozvoljavanje da govornicu zloupotrebljavaju oni koji nijesu imali pravo da učestvuju u raspravi.

On ističe da je nevjerovatno da DF i Demokrate hoće nekoga da ubijede da i dalje treba da su na vlasti i da se onako zajedno grčevito bore za još par mjeseci mandata, te zbog toga podsjeća na njihove međusosbne razmirice.

"Krsto Radović je izjavio: “jedino što sam ja konkretno od gospodina Carevića čuo je zahtev da mu se nadoknadi 2,5 miliona eura koje mu je dužan ostao Svetozar Marović iz jednog od njegovih zajedničkih poslova, a čiji sudski epilog se tek očekuje"," navodi Ivković i ističe kako su mu čak i budvanske Demokrate rekle da se više ne bruka nazvavši ga „običnim potrčkom šefova DPS-a i mafije u Crnoj Gori“.

Sa druge strane, kaže Ivković, Carević je govorio da Demokrate prave opstrukciju od prvog dana i da žale što imaju takvog koalicionog partnera. Takođe, DF-ovci su Demokrate u Budvi nazivale raštimovanim budvanskim orkestrom.

"Ne trebamo zaboraviti ni njihove koalicione prirepke SDP i URA, koji zbog par lokalnih funkcijica održavaju sve vrijeme ovakvu vlast u Budvi. Čak se drznu da nekome nešto morališu o tome kome pripada odbornički mandat, a izgleda da su ga isti oni oteli. Naravno, njihova avantura u Budvi se završava sa mandatom ove i ovakve vlasti, jer na sreću Budvanki i Budvana, nećemo ih poslije izbora gledati u budvanskom parlamentu, osim ako ne pređu, što ne bi bilo čudno, u DF ili Demokrate", navodi u saopštenju Ivković.

Ivković tvrdi da Socijaldemokrate, kao jedina partija koja participira u lokalnom parlamentu, a nikad nije bila na vlasti u Budvi, s pravom mogu reći da je Budvi nužan novi početak.

"I to novi početak sa kulturnim, emancipovanim i stručnim ljudima koji će biti njeni pravi reprezenti i naporno svakodnevno raditi da ona bude bolje i kvalitetnije mjesto za život svih njenih sugrađanki i sugrađana. To je najrealniji i jedini mogući scenario kojeg ni ovakvi degutantni politički performansi, koje smo gledali ovih dana, ne mogu spriječiti", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: