Budva: 17 odbornika se obratilo MJU, traže mišljenje povodom prethodne dvije sjednice

Na sjednicama se raspravljalo o inicijativama za razrješenje predsjednika opštine Marka Carevića i predsjednika Skuštine opštine Budva Krsta Radovića, saopšteno je budvanskog

558 pregleda 1 komentar(a)
Sa jedne od prethodnih sjednica (arhiva), Foto: Vuk Lajović
Sa jedne od prethodnih sjednica (arhiva), Foto: Vuk Lajović

Danas su se 17 odbornika Skupštne opštine Budva u pisanoj formi obratili Ministarstvu javne uprave i zatražili njihovo mišljenje povodom dvije sjednice lokalnog parlamenta u Budvi na kojima se raspravljalo o inicijativama za razrješenje predsjednika opštine Marka Carevića i predsjednika Skuštine opštine Budva Krsta Radovića, saopšteno je budvanskog odbora DPS-a.

"Obzirom da na 33. i 34. Sjednici Skupštine opštine Budva održanim 29.05., 30.05. i 3.06.2020.godine odbornicima Skupštine opštine Budva nije omogućeno da se izjasne u roku koji predviđa Statut opštine Budva, a vezano za inicijative koje se tiču predloga za razrješenje predsjednika opštine i predsjednika skupštine opštine, molimo da nam date mišljenje: Da li su na sjednicama o inicijativi za razrješenje predsjednika opštine i inicijativi za razrješenje predsjednika Skupštine opštine Budva, prekršeni rokovi utvrđeni Zakonom o lokalnoj samoupravi i Statutuom opštine Budva, te da li je predsjednik odnosno predsjedavajući skupštinom bio dužan da sazove sjednicu, da organizuje raspravu, i da obezbjedi da skupština glasa o predlogu za razrješenje u roku od 30 dana od dana podnošenja predloga za razrješenje", piše u obraćanju 17 odbornika Skupštine opštine Budva.

Bonus video: