Lacmanović: Eraković na mjesto direktora došao zahvaljujući političkoj lojalnosti

"Ukazivali smo da pojedini ljekari po svoj prilici predvođeni direktorom Kliničkog centra, pandemiju sa virusom korona su više koristili za ličnu i političku afirmaciju, nego potvrdu zdravstvenih dostignuća sistema koji bi trebao da bude na usluzi svim građanima bez obzira na političku, nacionalnu ili vjersku pripadnost", tvrdi Lacmanović

8615 pregleda 11 komentar(a)
Radenko Lacmanović, Foto: Demokrate
Radenko Lacmanović, Foto: Demokrate
Ažurirano: 06.06.2020. 18:03h

Da funkcioneri Demokratske partije socijalista zloupotrebljavaju svaki državni položaj na kojem se očigledno nezasluženo nalaze, potvrdio je jučerašnjom izjavom direktor Kliničkog centra Crne Gore Jevto Eraković, tvrdi funkcioner Demokrata Radenko Lacmanović.

Kako se navodi u saopštenju Lacmanovića, "Eraković je govoreći o periodu koji je iza nas, a u kojem smo se borili sa virusom Covid-19 očigledno samo reda radi se zahvalio pojedinim kolegama iz regiona od kojih su dobili čestitke, iskoristio priliku i da se ostrvi na one ljekare koji su kritikovali pristup medicinskih radnika u Crnoj Gori u borbi sa ovom zaraznom bolešću".

Lacmanović vrdi da je ovakva Erakovićeva izjava potvrda da je na mjesto direktora KCCG došao zahvaljujući političkoj lojalnosti.

"Ovakva krajnje neprofesionalna i neodgovorna izjava čovjeka koji se po prirodi poslova nalazi na čelu zdravstvenog sistema u Crnoj Gori potvrda je da je na to mjesto došao očigledno zahvaljujući političkoj lojalnosti, a ne na osnovu stručnih referenci", kaže se u saopštenju.

Lacmanović tvrdi da Eraković ovakvom izjavom sebe sa mjesta člana Predsjedništva i Glavnog odbora DPS-a "preporučuje za poslaničku listu onih kojima služi".

"Ukazivali smo da pojedini ljekari po svoj prilici predvođeni direktorom Kliničkog centra, pandemiju sa virusom korona su više koristili za ličnu i političku afirmaciju, nego potvrdu zdravstvenih dostignuća sistema koji bi trebao da bude na usluzi svim građanima bez obzira na političku, nacionalnu ili vjersku pripadnost", zaključeno je u saopštenju Lacmanovića.

Bonus video: