Bulatović: Carević posljednji dan mandata iskoristio za privatne poslove

"Moja obaveza, kao nekog ko će vršiti dužnost predsjednika narednih 30 dana, je da omogućim da politički nepotizam nestane iz Opštine Budva", kazao je Bulatović

7522 pregleda 23 reakcija 22 komentar(a)
Bulatović, Foto: Luka Zeković
Bulatović, Foto: Luka Zeković

Vladimir Bulatović, koga je danas odbornička većina imenovala za vršioca dužnosti predsjednika Opštine Budva, kazao je da su se stekli formalno pravni uslovi da se “počne ozbiljno baviti nagomilanim problemima koji pritiskaju građane i preduzetnike Budve”.

“Da najzad dovedemo u stanje ravnopravnosti svih građana, bez obzira na političku pripadnost. Pred nama je jedan težak put koji treba da omogući rješavanje spora sa WTE i blokade opštinskog računa, i time omogući svim zaposlenima da redovno primaju platu i izmirivanje svih obaveza koje Opština ima prema trećim licima. Moja obaveza, kao nekog ko će vršiti dužnost predsjednika narednih 30 dana, je da omogućim da politički nepotizam nestane iz Opštine Budva, a isto tako da bez političkog revanšizma ukažem na sve one probleme koji su postojali i koje treba da se razriješe, kako bi ovaj grad napokon počeo da normalno funkcioniše”, kazao je Bulatović i dodao da je Carević posljednji dan svoga mandata iskoristio za rješavanje privatnih problema u Vladi.

On očekuje da će predstavnici skupštinske manjine u “jednom kulturnom, civilizovanom maniru prepusititi novoizabranim ljudima svoje pozicije”.

“Iskoristio bih priliku da, što se tiče krivične prijave koju su podnijeli pripadnici DF protiv nas, da očekujemo da ćemo što prije svi proći kroz procedure davanja iskaza, te da ćemo na taj način skinuti sve sumnje oko organizovanog, kako oni kažu, kriminala, a sa druge strane nama pružiti satisfakciju da se kroz sudski postupak za lažno prijavljivanje obratimo sudu. Sve što budemo stekli kroz taj postupak biće donirano u humanitarne svrhe”, naglasio je Bulatović.

Upitan na koji način će nova većina ući u Opštinu, jer gradska uprava današnje odluke smatra nezakonitim, Bulatović je ponovio da su dobili mišljenje Ministarstva javne uprave koje nedvosmisleno govori da su mogli organizovati sjednicu.

“Mi se nećemo baviti nasilnim ulaskom u Opštinu, niti nam je to cilj. Cilj nam je bilo da javnost vidi da je 17 veće od 16“, kazao je Bulatović.

Bonus video: