CIVIS: Članstvo URE u Zelenim Evrope značiće i bolju vezu sa zvaničnim Briselom

"Vrijednosti na kojima počivaju zelene politike širom svijeta jesu univerzalne i uvijek zaslužuju podršku dobronamjernih građana bilo koje pripadnosti“, navode iz CIVIS-a

826 pregleda 243 reakcija 1 komentar(a)
Kongres Zelenih Evrope na kojem je izglasano učlanjenje pokreta URA, Foto: URA
Kongres Zelenih Evrope na kojem je izglasano učlanjenje pokreta URA, Foto: URA

Savez građana CIVIS čestitao je danas Građanskom pokretu URA učlanjenje u porodicu zelenih stranaka Evrope poručivši da je to važna i lijepa vijest za Crnu Goru.

„Zelene evropske politike će ovim činom od sada imati vjerodostojnog reprezenta u našoj državi a članstvo URE u Zelenim Evrope značiće i bolju konekciju sa zvaničnim Briselom. Vrijednosti na kojima počivaju zelene politike širom svijeta jesu univerzalne i uvijek zaslužuju podršku dobronamjernih građana bilo koje pripadnosti“, navode iz CIVIS-a.

Oni su čestitku uputili predsjedniku URE Dritanu Abazoviću sa željom da URA u zaokruženom evropskom političkom modelu zelenih politika uspije da na najbolji mogući način pozitivne vrijednosti tih politika implementira u Crnoj Gori.

„Želimo da URA na najbolji mogući način reprezentuje Crnu Goru na mnogim evropskim adresama i da uspije u misiji stvaranja prave ekološke, moderne, građanske i evropske države Crne Gore“, zaključuju u saopštenju.

Bonus video: