"država hitno da mijenja politiku koja nas je dovela u hibridni režim"

Vuksanović Stanković: Od snage SDP-a zavisi u kom pravcu će ići Crna Gora

"Ona je navela da se SDP, za razliku od ostalih, ne bavi obmanama, ne vraća u prošle vjekove, a umjesto lažnog patriotizma nudi permanentno rješenja koja su u interesu građana i pravedne distribucije tereta krize koja nas je pogodila", kaže se u saopštenju

4388 pregleda 54 reakcija 53 komentar(a)
Draginja Vuksanović Stanković, Foto: Luka Zeković
Draginja Vuksanović Stanković, Foto: Luka Zeković

Da bismo spriječili dalje nazadovanje u gotovo svim oblastima i odblokirali evropski put, da bismo poboljšali ekonomsko socijalni položaj naših građana, moramo kao država hitno mijenjati politiku koja nas je dovela u ovakvo stanje koje naši međunarodni partneri nazivaju hibridnim režimom, poručila je predsjednica SDP Draginja Vuksanović Stanković na sjednici Opštinskog odbora SDP Budva.

“Od snage SDP dominantno zavisi u kom pravcu će ići Crna Gora – da li u pravcu daljeg demokratskog propadanja ili snažno u reforme koje će značiti pravdu i pristojan posao za sve. Srećom , naša snaga je sve veća a naša vizija, kao što je pobijedila nacionalizam iz 90-ih, pobijediće i današnji, ponovo probuđeni, nacionalšovinizam ali i nepravdu u kojoj neki tajkuni vlasti imaju i mogu sve a ogroman broj građana nema ni najosnovnija prava i mogućnosti”,  tvrdi Vuksanović Stanković.

Ona je, kako je saopšteno, na sjednici budvanskog odbora SDP govorila o brojnim predlozima i inicijativama SDP za popravljanje socio-ekonomskog položaja velikog broja građana koji žive na ivici egzistencije.

"Ona je navela da se SDP, za razliku od ostalih, ne bavi obmanama, ne vraća u prošle vjekove, a umjesto lažnog patriotizma nudi permanentno rješenja koja su u interesu građana i pravedne distribucije tereta krize koja nas je pogodila", kaže se u saopštenju.

“Bavimo se penzionerima, nezaposlenima, prosvjetarima, medicinskim radnicima, zaposlenim u policiji, vojsci, bavimo se poštenim preduzetnicima od kojih živi ova zemlja a koja prema njima, za razliku od tajkuna, ima maćehinski odnos. To građani prepoznaju i zato podrška SDP raste iz dana u dan” zaključila je predsjednica SDP-a.