Brajović: Očekujem pritiske sa strane tokom predsjedničkih izbora, spremni smo

Komentarišući Strategiju o proširenju Evropske unije na Zapadni Balkan, prema kojoj se kao rok za članstvo Crne Gore navodi 2025. godina, Brajović je rekao da ne smatra da je taj rok preambiciozan
17 komentar(a)
Ivan Brajović, Foto: Printscreen (Glas Amerike)
Ivan Brajović, Foto: Printscreen (Glas Amerike)
Ažurirano: 10.02.2018. 09:39h

Predsjednik Skupštine Crne Gore, Ivan Brajović, kazao je da očekuje pritiske sa strane tokom predsjedničkih izbora koji će biti održani 15. aprila.

Govoreći o tome da li će se Rusija umiješati u predsjedničke, kao što je to učinila za parlamentarne izbore 2016. godine, Brajović je rekao da nije realno da se neko usudi na takav pokušaj, budući da je Crna Gora od juna prošle godine članica NATO-a.

"Mislim da nije realno da se neko usudu da takav pokušaj napravi, a da će biti pritisaka, biće svakako. Spremni smo u svakom slučaju", rekao je Brajović u Otvorenom studiju Glasa Amerike, dodajući da očekuje mirne i demokratske izbore.

Komentarišući Strategiju o proširenju Evropske unije na Zapadni Balkan, prema kojoj se kao rok za članstvo Crne Gore navodi 2025. godina, Brajović je rekao da ne smatra da je taj rok preambiciozan.

"Ne mislim da je preambiciozan, ja akcenat stavljam na ono do 2025., jer smo mi najdalje odmakli u evropskim integracijama, kad je u pitanju Zapadni Balkan”, naglasio je Brajović.

On je ukazao da je Crna Gora otvorila 30 poglavlja i dodao da vjeruje da će tokom bugarskog predsjedavanja otvoriti preostala tri.

“Želimo da se sve zemlje Zapadnog Balkana jednog dana nađu u EU, ali mislimo da ta naša liderska pozicija znači da ćemo i prvi ući", zaključio je Brajović.

Bonus video: