Pribilović: Ministarstvo ne može da utiče na dešavanja u Opštini Budva; Đukanović: Vi se ničega ne stidite

Đukanović je pitao Pribilovićevu da li Ministarstvo javne uprave i "pojedini vodeći članovi režima i crnogorskog podzemlja stoje iza očigledne političke korupcije u Budvi kojom se planira narušavanje izborne volje građana"

19874 pregleda 6 komentar(a)
Pribilović, Foto: Screenshot Skupština Crne Gore
Pribilović, Foto: Screenshot Skupština Crne Gore

Ministarka javne uprave Suzana Pribilović kazala je da resor kojim rukovodi ni na koji način ne može da utiče na trenutna deašavanja u Opštini Budva, niti da narušava izbornu volju građana Budve.

"Ustavom je utvrđeno da se u lokalnoj samoupravi odlučuje neposredno i preko slobodne volje izabranih predstavnika, te da je Opština samostalna u vršenju svojih nadležnosti. Zakonom o lokalnoj samoupravi uređen je sistem funkcionisanja lokalne samouprave, koji je zasnovan na načelima podjele vlasti-Skupštine kao predstavničkog organa građana, i predsjednika Opštine kao izvršnog organa sa jasnim nadležnostima..." istakla je Pribilović u Skupštini crne Gore, odgovarajući na pitanje poslanika Demokratskog fronta (DF) Milutina Đukanovića.

Đukanović je pitao Pribilovićevu da li Ministarstvo javne uprave i "pojedini vodeći članovi režima i crnogorskog podzemlja stoje iza očigledne političke korupcije u Budvi kojom se planira narušavanje izborne volje građana".

Đukanović
Đukanovićfoto: Screenshot/Skupština Crne Gore

On je kazao Pribilovićevoj da ona i DPS misle da mogu sve da urade:

"Vi se ničega ne stidite.Vi ste se Boga odrekli, vi se Boga ne bojite. U krajnjem, vi ste iz crkve i isključeni", rekao je Đukanović.

Reagovao je Nikola Divanović (DPS) ističući da je pitanje imalo niz uvredljivih konstatacija, te da vrijeđa inteligenciju Budvana da se u tom gradu vrši prekrajanje izborne volje građana.

“Imajući u vidu zakonska ovlašćenja da kroz vršenje nadzora obezbijedi da organi lokalne samouprave ostvaruju svoje funkcije, odnosno, izvršavaju zakonom utvrđene obaveze, Ministarstvo javne uprave ni na koji način ne može da utiče na aktuelna dešavanja u Opštini Budva, niti da narušava izbornu volju građana”, ocijenila je Pribilović.

Đukanović je nakon dobijenog odgovora istakao da se Ministarstvo jasno svrstalo na stranu Demokratske partije socijalista (DPS), što je još jedna potvrda da u Crnoj Gori ne postoje institucije, već partijske filijale na svim nivoima.

"Vi ste član Opštinskog odbora DPS-a u Budvi. Možemo misliti koliko ćete vi biti objektivni", kazao je Đukanović.

Đukanović je iskazao protest zbog, kako je akzao, nasilja koji se sprovodi nad Srpskom pravoslavnom crkvom i građanima koji nisu spremni da se odreknu svoje vjere, jezika i nacije.

"Ovih dana svjedočimo divljačkim ponašanju policije u Ulcinju... Odvija se tiranija i teror širom Crne Gore. Privode se vladika i sveštenici, kao i dokazane srpske patriote u Bijelom Polju, Pljevljima, Podgorici... Da su bili na proslavi 21.maja ne bi bili hapšeni. Naprotiv policija bi im salutirala", kazao je Đukanović.

Bonus video: