Demokrate Kolašin: Đukić umislio da se nalazi na čelu Bundestaga

"Milan Đukić koji obavlja funkciju predsjednika SO Kolašin je novom sistematizacijom u skupštinskoj službi pokazao ono što od početka tvrdimo, a to je da se aktuelna DPS-SD-Grupa birača vlast ponaša neodgovorno i rasipnički"

1142 pregleda 9 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Demorkatska Crna Gora
Ilustracija, Foto: Demorkatska Crna Gora

Demokratska Crna Gora optužila je Vladu Crne Gore da je direktno odgovorna za nagomilavanje opštinske administracije u kolašinskoj opštini.

Oni su naveli da da će samo na plate opštinske admionistracije za ovu godinu biti utrošeno preko 1,1 milion eura.

Klub odbornika Demokrata u SO Kolašin pozvao je nadležne da izvrše inspekcijske i druge kontrole kako bi utvrdili opravdanost ovakvog stanja.

"Milan Đukić koji obavlja funkciju predsjednika SO Kolašin je novom sistematizacijom u skupštinskoj službi pokazao ono što od početka tvrdimo, a to je da se aktuelna DPS-SD-Grupa birača vlast ponaša neodgovorno i rasipnički. Kad god pomislimo da Đukić uradi nešto korisno kao prije par dana kada je javno objelodanio na koji način funkcioniše DPS-SD-GB koalicija, preko paralenih struja i slično, odmah stigne anuliranje učinjenog", navodi se u saopštenju.

Prema novom pravilniku o organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta u kolašinskoj službi Skupštine, pored predsjednika Skupštine Opštine Milana Đukića, biće još petoro zaposlenih. Tim aktom predviđeno je da Đukiću pomažu sekretar Skupštine troje savjetnika i referent.

"Koji su to najsloženiji poslovi u nadležnosti skupštine vjerovatno je poznato samo Đukiću, koji govori o unaprijeđenјu rada iste, a nije u stanju da više od godinu dana obezbijedi kameru koja bi snimala skupštinska zasijedanja i time omogući veću transparentnost u radu lokalnog parlamenta. Nijesmo znali da je Đukiću potreban ovoliki broj savjetnika od protokola do finansijskog menadžera jer smo bili ubijeđeni da svojim kapacitetima koje je predstavljao može sam obavljati i mnogo teže poslove. Postavlja se pitanje opravdanosti povećanja broja zaposlenih ako znamo da imamo svega četiri, pet sjednica godišnje. Sasvim je moguće da je Đukić umislio da se nalazi na čelu Bundestaga ili se pak s druge strane radi o zadovoljavanju partijskih i ličnih interesa", navodi se u saopštenju Kluba odbornika Demokrata u SO Kolašin.

Dodaju da je poražavajuća činjenica što se planira povećati broj zaposlenih u radu skupštinske službe za 150 odsto u godini "kada će Crna Gora debelo osjetiti ekonomsku krizu, a samim tim i njene opštine".

"Još više je poražavajuće crtanje uslova za radna mjesta čija imena su već poznata građanima Kolašina, pa su oglasi i konkursi obična farsa", navodi se u saopštenju.

Bonus video: