"MNOGI VIDE SAMO ONO ŠTO IM SE SERVIRA"

Crnogorska: Jedina žrtva svih političkih predstava je Budva

"Izbori su blizu i neophodno je objasniti i jasno predstaviti zakulisne radnje, kako bi građani vidjeli šta se stvarno događa u Budvi , a mi ćemo u narednom periodu sve transparentno ponuditi ne skrivajući ničije kršenje zakona ipropisa", poručili su iz Crnogorske

3639 pregleda 32 reakcija 32 komentar(a)
Detalj ispred zgrade Opštine Budva, Foto: Vuk Lajović
Detalj ispred zgrade Opštine Budva, Foto: Vuk Lajović

Povodom dešavanja u Budvi i privođenja funkcionera te opštine, iz Crnogorske su kazali da "lokalni medij i određeni dio građana, kao i poslanika, šalju ružnu poruku".

"Upućeni građani i naši glasači znaju o čemu se radi i podržaće demokratiju i zakonska rješenja, ali onaj dio neupućenih i neopredijeljenih građana vide samo ono što im se servira", kazali su iz Crnogorske.

Video: Pogledajte haos u Budvi

Iz te partije saopštili su da je lokalna budvanska politička scena dotakla dno.

"Uvažavajući pravo svakog političkog subjekta da se bori za sopstvene političke ciljeve i ideale, sa žaljenjem konstatujemo da je lokalna budvanska politička scena dotakla dno ponašanjem lokalnih funkcionera koji se ne mire sa tim da su smijenjeni. Odsustvo odgovornosti za sliku koja se šalje iz našeg grada, daje nam za pravo da pomislimo da je predstava sa policijom bila prvobitna namjera kako bi se nahranilo sopstveno biračko tijelo, a oni kao žrtve ušli u izbornu trku", poručili su iz Crnogorske.

"Nakon što stu "ispratili" predstavnike državnog organa koji je došao da vrši inspekcijski nadzor sa "ajd polako" moraju preuzeti odgovornost za posljedice koje proizilaze iz takvog postupanja. Budva je sastavni dio Crne Gore i u njoj važe isti zakoni i pravila kao u Podgorici i u bilo kojoj drugoj crnogorskoj opštini", naveli su iz Crnogorske.

Dodaju da mnogi nemaju stvarnu sliku dešavanja u Budvi, te da su jedini ugroženi građani "koje politika razvoja grada interesuje".

"Izbori su blizu i neophodno je objasniti i jasno predstaviti zakulisne radnje, kako bi građani vidjeli šta se stvarno događa u Budvi , a mi ćemo u narednom periodu sve transparentno ponuditi ne skrivajući ničije kršenje zakona ipropisa", poručili su iz Crnogorske.

Navode da su, zbog sprovođenja zakona i zaštite demokratije, od strane jednog dijela javnosti označeni kao agresori.

"Odbornička većina danima nije bila u prilici da stupi na svoja radna mjesta i tako počne raditi za dobrobit svih građana Budve, zbog čega su nadležne institucije reagovale kroz inspekcijski nadzor kako bi se nastavilo normalno funkcionisanje Opštine”, poručili su iz Crnogorske.

Iz te partije kazali su da je jedina žrtva svih političkih predstava upravo – Budva.

"Žao nam je naših sugrađana koji su krenuli putem vlastoljublja koje se, kako vidimo, teško liječi. Jedina žrtva svih odigranih predstava i ispred i u šatoru, i u Opštini koja je postala spavaona lokalnih, a i državnih funkcionera je naša Budva koja je ponižena ovakvim postupanjem", istakli su iz Crnogorske.

Oni su poručili da je Crnogorska uvijek bila građanska partija, te se izvinili za nemile scene, za koje, kako su objasnili, nemaju odgovornost.

"Izvinjavamo se svakom mislećem građaninu i uložićemo maksimum svojih kapaciteta da se iz ove moralne i finansijske krize izađe što prije”, zaključili su iz Crnogorske.