Kako funkcioniše DPS mašina: Ministri su na raspolaganju

"Predsjednik Željko Aprcović dao uvodne napomene i obavijestio IO o sastanku predsjednika OO sa predsjednikom (Milom) Đukanovićem. Sa sastankom je praktično počela izborna kampanja"

19645 pregleda 97 reakcija 9 komentar(a)
Željko Aprcović, Foto: Savo Prelević
Željko Aprcović, Foto: Savo Prelević

Opštinskim odborima DPS-a su za kampanju 2016. na raspolaganju bili i ministri u Vladi Crne Gore, što se može eksplicitno vidjeti u zapisniku sa partijske sjednice u Kotoru, u kom sadašnji predsjednik Opštine Željko Aprcović kaže da mu je to u razgovoru saopštio tadašnji premijer i šef DPS-a, a sadašnji predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

"Vijesti" su se na više načina uvjerile u autentičnost dokumenata, između ostalog, i uvidom u e-mail koji je distribuiran članovima Opštinskog odbora u Kotoru, a autor kreiranih dokumenata je onaj koji je kreirao i vršio izmjene i na izvodu iz baze glasača.

Afera Spisak: Svi smo u bazi

Da je čitava operacija koordinisana sa Opštinskim odborom kotorskog DPS, ali i centralom partije pokazuje i Zapisnik sa 17. sjednice Izvršnog odbora DPS održane 9. juna 2016. u prostorijama Mjesne zajednice Škaljari, a kojoj su osim skoro svih članova OO, prisustvovali i Branko Čavor, koordinator za Kotor ispred Predsjedništva DPS i Tamara Vukašinović kao član Izvršnog odbora DPS-a.

"Predsjednik Željko Aprcović dao uvodne napomene i obavijestio IO o sastanku predsjednika OO sa predsjednikom (Milom) Đukanovićem. Sa sastankom je praktično počela izborna kampanja. Svi resursi su stavljeni u službu izbora. Tu se prevashodno misli na sve ministre i druge funkcionere”, piše u Zapisniku sa sjednice. Aprcović nije odgovorio na poruku koju su mu “Vijesti” uputile.

Dodaje se i da je “politički sporazum dobra volja DPS-a i tako ga treba tumačiti u daljoj komunikaciji sa našim glasačima”. Misli se najvjerovatnije na Vladu izbornog povjerenja.

"Dogovoreno je da se do izbora urade 4 procjene i to: prva do 30. 6; druga do 25. 7; treća do 10. 9; i četvrta do 5. 10. Krajem jula održaće se još jedan sastanak sa predsjednikom Đukanovićem da se izanalizira što se do tada uradilo. Branko Čavor je naglasio potrebu da se naša infrastruktura podigne. Današnjim sastankom formiraće se Izborni štasb i sva druga potrebna tijela. Odmah otpočeti sa drugim krugom obilaska MO. Na sastancima predsjednik Opštine treba da odgovori na sva pitanja postavljena do sada. Realno i konkretno obrazložiti one pozicije koje se ne mogu realizovati do izbora. U drugom dijelu sastanka analizirati birački spisak. Predsjednik Aprcović predložio je Opštinski izborni štab. Dejan Adžić je predložio da u štab uključimo Nikolu Janovića, člana GO kao istaknutog sportistu. Predlog je prihvaćen", piše u Zapisniku.

Bonus video: