Carević: Idemo sjutra na posao, nadamo se da će se policija dozvati pameti

"Nadam se da će policija shvatiti da su danas prekršili svoja ovlašćenja i zakon, pogazili Ustav, a da su oni narodna policija koja bi upravo to trebalo da štiti", kazao je Carević

15518 pregleda 18 komentar(a)
Carević večeras ispred ODT u Kotoru, Foto: Siniša Luković
Carević večeras ispred ODT u Kotoru, Foto: Siniša Luković

Predsjednik Opštine Budva, Marko Carević, kazao je večeras u Kotoru da sjutra legitimno idu na posao, jer su legitimno izabrana vlast.

"Nadamo se da će se ovi uljezi urazumiti i da će se policija, koja ih je na silu uvela, dozvati pameti i početi da radi svoj posao po zakonu i da će legitimnim predstavnicima naroda omogućiti da rade svoj posao. Nadam se da će policija shvatiti da su danas prekršili svoja ovlašćenja i zakon, pogazili Ustav, a da su oni narodna policija koja bi upravo to trebalo da štiti. Očekujem da shvate da se oni finansiraju od strane svih poreskih obveznika i da treba da rade upravo u njihovom interesu - svih građana koji ih plaćaju i da poštuju Ustav i zakon, a ne da ga grubo krše zarad političkih potreba i štite jednu lopovsku i kriminalnu organizaciju koja ih je poslala da ovako brutalno napadaju nas zaposlene u Opštini Budva", kazao je Marko Carević novinarima pred povratak za Budvu.

Zamoljen da prokomentariše povredu koju je jutros zadobio u intervenciji policije, on je kazao da "to nije ništa ozbiljno, jer sa ovakvim konjima se tući -ponekad dobijete i kopitom".

Carevićevom sinu Milanu večeras je kotorsko Osnovno državno tužilaštvo odredilo zadržavanje do 72 sata dok se ne saslušaju ostali svjedoci događaja u Budvi u kojem je navodno napao policajca.

Bonus video: