"barski vod zadužen za prljavi posao"

Demokrate: Policajac poznat po torturi u Ulcinju juče bio na čelu u Budvi

"I dok se uglavnom radilo o golobradim mladićima poslatim da prljaju ruke i ruše Ustav Crne Gore, njihov nadređeni Baković odavno je prepoznat u javnosti kao nasilnik protiv koga se vodi postupak za prekoračenje službenih ovlašćenja", ističu Demokrate

55359 pregleda 37 reakcija 34 komentar(a)
Juče u Budvi, Foto: Demokrate
Juče u Budvi, Foto: Demokrate

Barski vod policije na čelu sa zamjenikom komandira CB Bar, Vladimirom Bakovićem, bio je zadužen za jučerašnji prljavi posao nasilnog i nezakonitog izbacivanja i hapšenja budvanskih opštinskih službenika", saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

"I dok se uglavnom radilo o golobradim mladićima poslatim da prljaju ruke i ruše Ustav Crne Gore, njihov nadređeni Baković odavno je prepoznat u javnosti kao nasilnik protiv koga se vodi postupak za prekoračenje službenih ovlašćenja. Naime, 2017. godine u Ulcinju trojica policajaca vršila su torturu, a jedan od njih je bio i Vladimir Baković. Vrlo brzo sa crnogorskim tužilaštvom sva trojica prave – sporazum! Kažnjeni su na uslovne kazne od tri do 19 mjeseci, a kazne se ne bi izvršile ukoliko za to vrijeme ne naprave novo krivično djelo. Sporazum nasilnika u uniformama i ulcinjskog tužilaštva je poništio ulcinjski Osnovni sud", navode Demokrate.

Na tada dostavljenim snimcima, podsjećaju iz te partije, vidi se kako policajci "vrše brutalnu torturu, udaraju šakama po vratu, rebrima, šutiraju i vrijeđaju ljude u lokalu."

"“Je...u ti mater, zapamtićeš me dobro”, i “Pi..o jedna, sad ćeš da vidiš kako policija bije” su samo neke od rečenica koje je policajac Vladimir Baković upotrebljavao prilikom racije. Poništenim sporazumom bilo je dogovoreno da Baković bude osuđen na uslovnu kaznu zatvora od 19 mjeseci, koja se ne bi izvršila ukoliko on u roku od dvije godine ne učini neko novo krivično djelo", zaključuje se u saopštenju Demokrata.

Preporučujemo za Vas