Demokrate: Đukić priznao da je povećan broj zaposlenih u skupštinskoj službi

Kako su kazali, oni razumiju potrebu da se "dodvori predsjednici kolašinskog DPS Marti Šćepanović od koje streca kao malo dijete koje se plaši i kojem klecaju koljena kad uradi neki veći izgred, pa ste tako za kaznu ostali i bez asfalta u ulici u kojoj živite, zbog čega najviše trpe vaše nedužne komšije"

7296 pregleda 53 reakcija 12 komentar(a)
Demokrate Kolašin, Foto: Demokrate Kolašin
Demokrate Kolašin, Foto: Demokrate Kolašin

Da su svi navodi Demokrata istiniti i tačni potvrdio je predsjednik Skupštine opštine Milan Đukić priznao je javnosti da je za vrijeme njegovog mandata, u odnosu na raniji period, povećan broj zaposlenih u skupštinskoj službi, tvrde u OO Demokratske Crne Gore u toj Opštini.

Ranije je predsjednik Skupštine opštine kazao da Demokrate obmanjuju javnost, i da je broj radnika smanjen.

"Ranije je sa sekretarom skupstine bio još jedan zaposleni što je ukupno dvoje , a već sada ih je ukupno troje, tako da kada čovjek sam sebe demantuje to najbolje govori o tome ko govori istinu i obmanjuje javnost", poručili su iz Demokrata

Oni su kazali da je simptomatično to kako Đukiću novom sistematizacijom trebaju savjetnci koji nijesu ni diplomirali, a za prethodne kaže da su maltene nesposobni da odgovore zadatku.

"Dakle, jasno da se crtaju uslovi za radna mjesta odabranih i privilegovanih", tvrde Demokrate. "Možemo pričati i o testiranju pojednih kandidata iz vaših redova ovih dana. To što je neko ranije sistematizovao više od Vas a Vi sad umanjili za jedno mjesto, je jeftin trik kojim se služite, jer se broji broj zaposlenih, a ne broj sistematizovanih radnih mjesta", kaže se u saopštenju.

Oni su kazali da su "spremni da mu kao u slučaju nakaradnog radija daju inicijale ljudi koje planira zaposliti pod uslovom da prihvati izazov i da nakon toga snosi političku odgovornost".

Kako su kazali, oni razumiju potrebu da se "dodvori predsjednici kolašinskog DPS Marti Šćepanović od koje streca kao malo dijete koje se plaši i kojem klecaju koljena kad uradi neki veći izgred, pa ste tako za kaznu ostali i bez asfalta u ulici u kojoj živite, zbog čega najviše trpe vaše nedužne komšije".

"Ne čudi nas opterećenost šefom našeg odborničkog kluba Vladimirom Martinovićem koji Vam na svakoj sjednici ukaže na ogromno neznanje u vođenju Skupštine gdje se ponašate kao veći DPS-ovac od svakog odbornika DPS-a, dajući sebi značaj veći nego što realno imate, a što izaziva podsmjehe i među vasim koalicionim partnerima", kaže se u saopštenju.

"Čudi nas umišljeni ,,predsjedniče “kolašinaskog Bundestaga kako nijeste imali hrabrosti da progovorite onda kada je isti kvazi novinar kojeg citirate i kome ste dali lažnu izjavu da Vas je neko navodno pozvao na tuču, i na naslovnoj strani stavio kao najvećeg kriminalca blateći kompletnu Vašu porodicu, što Demokrate nikad nijesu radile a odlično se zna se ko ima kontrolu nad tim medijem", kaže se u saopštenju.

"Znate zašto gospodine Đukiću? Jer je tekst bio naručen od vaših partijskih drugova i koalicionih saveznika, pa ste ipak tako jaki, snažni i neuplašeni kako rekoste, na kraju poklekli i ostali nijemi ne pružajući nikakav odgovor", tvrde u Demokratama.

Oni su dodali da bi neko zlonamjeran bi rekao da se radi o" političkom kukavičluku pa kada na vašu porodicu atakuju vaši saveznici onda ipak manjka hrabrosti. Ovih dana Vas koalicioni partneri optužuju da ste policijski saradnik za šta takođe imamo dokaze, ali njima ćutite i pred njima spustate glavu".

"O Vašem idiličnom odnosu sa koalicionim partnerima ćemo argumentovano i sa dokazima doći na narednu sjednicu SO a Vi ćete nas sigurno demantovati i reći da to nije taj Milan Đukić, a ako se bude ispostavilo da se ipak radi o Vama, u političkom smislu rečeno - ne bili u Vašoj koži", kaže se u sapštenju.

Oni su dodali da će Demokarte obezbijediti snimanje sjednica lokalnog parlamenta "jer nam to sva zakonska rešenja dozvoljavaju, pa će se ubrzo svi građani Kolašina uvjeriti koliko su tačne i istinite tvrdnje koje iznosite, pa i to kako ste na prošloj sjednici obmanuli sve odbornike".

"Zato se plašite kamera i transparentnosti u radu lokalnog prlamenta, jer bi javnost imala uvid da ponašanje koje pripisujete drugima ipak pripada Vama", poručili su oni.

"Kada govorite o nekim ideologijama, ipak je promjena istih svojstvena Vama pa ste se tako javno odrekli da ste ikad imali veze sa SNP-om ali Vam s druge strane nije smetalo da euforično održite govor na Kongresu DPS-a veličajući lik i djelo Mila Đukanovića, onoga koji se nalazi na čelu organizovane kriminalne grupe", kaže se u saopštenju.

"O ozbiljnosti u radu skupštinskih odbora najbolje govori poslednji Odbor za statut i propise na čiji se nastavak sjednice nijeste pojavili jer ste kazali da imate pametnija posla, da sadite luk i krompir, iako za taj posao primate i platu i odborničku nadoknadu. Vjerovatno ste poslušali SDT Milivoja Katnića koji bi u vašim redovima da ima pravne države imao pune ruke posla", zaključile su Demokrate Kolašin.

Bonus video: