Đukić: "Vikend političarima" iz Demokrata jedini cilj karijera i život u Podgorici

"Lična i politička mržnja, karijerizam i ambicija, isprazni napadi saopštenjima, ne mogu unaprijediti život u Kolašinu"

1880 pregleda 8 komentar(a)
Milna Đukić, Foto: Grupa birača
Milna Đukić, Foto: Grupa birača

"Vikend političarima" iz Demokrata je jedini cilj karijera i život u Podgorici, tvrdi Milan Đukić, predsjednik Skupštine opštine Kolašin, u odgovoru Klubu odbornika Demokrata.

Reagovanje prenosimo integralno.

"Mislio sam da je polemika završena mojim iznošenjem materijalnih dokaza da je novom sistematizacijom u službi Skupštine predviđen manji broj radnih mjesta. Ali, vama je jedino bitna promocija u javnosti, a ne istina. Nerad i neznanje koje ste pokazali dok ste bili na vlasti, neistine i nasilje koje sada promovišete, ne mogu se sakriti štancovanjem uvredljivih saopštenja!

Oni koji blate moju familiju zbog politike rade uzaludan posao i neka im služi na čast. Istu tu moju familiju ste upravo vi i vaši koalicioni partneri politički progonili i nezakonito otpuštali sa posla. Zajedničko i njima i vama je što ste zbog politike spremni na sve, pa i da napadate i progonite porodice. Ja u to njihovo i vaše blato neću ulaziti. I vama i njima poručujem ono, nažalost, svima poznato: „Samo ti sinko radi svoj posao!“ Što se tiče novinara, sa njima nikada nijesam vodio polemiku i niti ću to raditi kao vi. Novinarske kritike sam dužan da trpim kao javna ličnost, a na vaša nekorektna obraćanja da odgovorim sledeće:

Neko ko živi i radi u Podgorici, ne može razumjeti potrebe i očekivanja građana Kolašina. Onaj koji u životu nije radio ništa drugo već samo se bavio politikom i davao saopštenja, ne zna kako da se riješe problemi građana u Kolašinu. OO Demokrata Kolašin je izgleda napravljen kako bi služio samo ličnoj promociji i nezdravoj ambiciji jednog odbornika.

Gospodo „vikend političari“ iz Demokrata, nemojte zloupotrebljavati Kolašin i njegove građane za karijeru u Podgorici. Vama je karijera i život u Podgorici jedini cilj, a ne napredak i razvoj Kolašina. Nemojte ponižavati rodni grad, a njegov istorijski značaj svoditi na mjeru mjesne zajednice. Lična i politička mržnja, karijerizam i ambicija, isprazni napadi saopštenjima, ne mogu unaprijediti život u Kolašinu. Mladost ovoga grada je umorna od tzv. „lidera“ koji hoće da vode Kolašin, a za svoga života nijesu vidjeli ni jedan nastup „Gorštaka“, KUD-a ili KLAP-a. Dolazite u Kolašin povremeno, vikendom, uzmete malo od kolašinske mladosti i energije i onda sve to bezdušno „prospete“ na putu za Podgoricu! Imali ste priliku 4 godine i nijeste uradili ama baš ništa za Kolašin!

Zla krv koje unosite u svakodnevni život Kolašina su ružna prošlost u političkom životu našeg malog grada. Nasilje i agresija sa kojima nastupate neće uplašiti i pokolebati građane Kolašina. Ljudi su, za razliku od vas, u teškim vremenima „čuvali drugoga od sebe“, vodili računa o sugrađanima i međusobnim odnosima. Nećete uspjeti da građane Kolašina uvučete u svoju huškačku i politikantsku akciju prekrajanja izborne volje građana u Kolašinu. U nedostatku argumenata, kada se pokaže da ste saopštavali neistine, iz očaja pribjegavate ličnim i prizemnim napadima koji treba da skrenu pažnju javnosti.

Sjednice SO Kolašin opstruirate i zloupotrebljavate za ličnu promociju. Kad svi odbornici vlasti i opozicije na sjednici SO raspravlja o budžetu, vi pričate o Crkvi. Kad svi odbornici polemišu oko uređenja prostora i komunalnog opremanja, vi pričate o predsjedniku države. Kada se usvaja izvještaj predsjednika Opštine, vi pričate o nacionalnim pokretima. Kada se glasa da Kolašin prvi put u svojoj istoriji bude domaćin MOSI igara – vi ni to ne podržite! Vi ste protiv svega i svakoga u Kolašinu, svega i svakoga i u vlasti i u opoziciji samo ne bi li skupili koji politički poen na taj način.

Ne može politički koncept „histerične babe tračare“ da poremeti koalicione odnose ozbiljnih političkih subjekata u Kolašinu. Sve što napiše vaš odbornik Martinović, a vi ostali odbornici potpišete, koristite za njegovu jeftinu političku promociju. Ko se koga boji i kome „klecaju kolena“, jasno se vidi kad mene koristite da se obraćate predsjednici OO DPS Kolašin i čitavom DPS-u. Pošto ste u predizbornoj kampanji, a ja ne, izvolite obratite se njima, pa ukrstite koplja onako časno i odvažno, kako samo vi umijete.

Do tada vas ponovo pozivam da pokažete odgovornost u teškom periodu za naše društvo. Drugi talas pandemije korona virusa je izvjestan i većini građana nije do politike i našeg javnog nadmetanja. Složena politička i društvena situacija u Crnoj Gori, a pogotovo ova izazvana posledicama korona virusa, zahtijeva da se svi ponašamo odgovorno. Ne smije se dešavati da u ovako izazovnim situacijama trenutni politički poeni budu važniji od budućnosti naših građana."

Bonus video: