Specijalno odjeljenje ispituje Radovića, Liješevića i Vukotić Jelušić

Radović je pozvan da u 14 časova da izjavu u “Limenci”

25086 pregleda 122 reakcija 26 komentar(a)
Krsto Radović, Foto: Luka Zeković
Krsto Radović, Foto: Luka Zeković

Predsjednika Skupštine opštine Budva Krsta Radovića saslušaće danas istražitelji Specijalnog policijskog odjeljenja po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva.

Radović je pozvan da u 14 časova da izjavu u “Limenci”, gdje su se okupili lideri Demokratske Crne Gore.

Lideri Demokrata ispred 'Limenke'
Lideri Demokrata ispred "Limenke"foto: Luka Zeković

U toku je pred istražiteljima, na čijem čelu je Milivoje Katnić, saslušanje odbornika Demokrata Gojka Liješevića.

Protiv Radovića i Liješevića budvanski DPS je podnio krivičnu prijavu da su svjesno, predsjedavajući sjednicama lokalnog parlamenta 29. i 30.maja, te 3. juna, kršili zakon i onemogućili novoj skupštinskoj većini da glasa za smjenu Radovića i gradonačelnika Marka Carevića. Radović je u više navrata isticao da je predsjedavao sjednicama u skladu sa zakonom.

Danas je saslušana i sekretarka za lokalnu samoupravu Milijana Vukotić Jelušić po krivičnoj prijavi DPS, SD i Crnogorske, jer im je onemogućila da sjednicu Skupštine opštine održe u skupštinskoj sali. Sjednica je potom održana u konferencijskoj sali TN “Slovenska plaža”.

“Na saslušanju sam izjavila da je moje postupanje isključivo u skladu sa zakonom i internim opštinskim procedurama, bez namjere da ikome uskratim njegova prava. Istakla bih korektnost policijskih službenika i lijepo ophođenje, ali i činjenicu da sam prijavljena kao javni funkcioner, što po Zakonu o lokalnoj samoupravi nisam, ali uz predsjednika Skupštine opštine Krsta Radovića protiv koga je podnijeta prijava, ipak sam predmet Specijalnog tužilastva. Ovo je vrlo proračunat postupak, ali da se nadam da će nadležni biti nepristrasni i krajnje profesionalni u daljem postupku”, kazala je "Vijestima" Vukotić Jelušić.

Bonus video: