"NEZAVISNE INSTITUCIJE NE POSTOJE"

Demos: Afera "Spisak" predstavlja ponavljanje već viđenog modela zloupotreba

"Ovakav model nezakonitog ponašanja vlasti zapravo je utemeljen u već antologijskoj formuli Zorana Jelića "jedan zaposleni, četiri glasa", koju smo imali priliku da čujemo u aferi "Snimak"", saopšteno je iz Demosa

431 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Demos
Foto: Demos

Afera "Spisak" predstavlja samo poslednju kariku u dugačkom lancu afera vladajuće kaste u Crnoj Gori, ocijenjeno je iz Demosa.

"Različiti primjeri zloupotreba od "Snimka", preko "Zalutalog mejla" i "Koverte", pa do poslednje afere "Spisak" bjelodano pokazuju stepen zarobljenosti države od strane partije na vlasti. Podsjećamo da je Demos zbog afere slične aktuelnoj, konkretno slučaja "Zalutali mejl", već podnosio krivičnu prijavu Specijalnom državnom tužilaštvu, ali da se i u toj prilici pokazalo da ne postoje nezavisne institucije, koje bi adekvatno procesuirale slučajeve očigledne političke korupcije", navodi se u saopštenju Demosa.

Dodaju da je ovakav model "nezakonitog ponašanja vlasti zapravo utemeljen u već antologijskoj formuli Zorana Jelića "jedan zaposleni, četiri glasa".

"Koju smo imali priliku da čujemo u aferi "Snimak". Sva kasnije afere i zloupotrebe predstavljaju samo manifestacije ove davno utemeljene "doktrine". Svakako ne možemo računati na iznenadno demokratsko osviješćivanje vlastodržaca, pa se ovakvi i slični anticivilizacisjki zahvati nažalost mogu očekivati i u budućnosti".

Demos je pozvao na usklađeno djelovanje svih antirežimskih subjekata u zemlji, kako bi, kako su naveli, zajedničkim snagama pružili otpor "samovlašću vladajuće elite i doveli do prvih demokratskih promjena u Crnoj Gori".