Mikijelj: Ako je cijena za slobodu čizma na mojoj glavi, ne bih žalio da se ponovi

Kaže da želi da vjeruje da “ovo nema nikakve veze sa nacionalnom pripadnošću vec da je prosto policajac iz Bara za razliku od svojih kolega iz Budve bio spremniji da izvršava katastrofalne naloge svojih nadređenih”

22578 pregleda 96 reakcija 76 komentar(a)
Mladen Mikijelj tokom hapšenja, Foto: Screenshot
Mladen Mikijelj tokom hapšenja, Foto: Screenshot

Sekretar za investicije Mladen Mikijelj kome je specijalac držao nogu za vratom ,večeras se prvi put javno oglasio , poručujući da je dobro i da je ponašanje policije očekivano.

“Crna Gora je policijska država , gdje se represija, prema crkvi, opoziciji i ljudima koji imaju kritičko razmisljanje, primjenju po nalogu vrha vlasti i u cilju zaštite interesa uskog kruga ljudi. Ono što zelim da istaknem jeste da sam se i prije i nakon hapšenja, i prije i nakon držanja noge na mom vratu i glavi od strane policijskog sluzbenika osjećao kao čovjek koji radi pravu stvar, kao čovjek koji se bori protiv nepravde i politicke korupcije. Kada radite nešto sto je ispravno i etički, osjećate se ponosno i znate da vas obraz ostaje čist iako je policijska čizma bila na njemu. Ja sažaljevam one koji su ovo uradili, s nadom da se kaju i da će i oni uskoro biti na pravoj i jedinoj ispravnoj strani”, poručio je Mikijelj.

Kaže da želi da vjeruje da “ovo nema nikakve veze sa nacionalnom pripadnošću vec da je prosto policajac iz Bara za razliku od svojih kolega iz Budve bio spremniji da izvršava katastrofalne naloge svojih nadređenih”.

“Iako je policajac koji je ovo uradio druge nacionalnosti, druge vjeroispovjesti, uvjeren sam da to nije razlog što je pristupio ovom činu, uvjeren sam da je glavni razlog spremnost da se zarad sitnih interesa, služi diktatorskom režimu koji se protekle tri decenije enormno obogatio. Tom uskom krugu ljudi, nije stalo ni do Crne Gore, ni do Crnogoraca, ni do Srba, ni do Bosnjaka, ni do Hrvata, ni do Albanaca. Njima je jedino stalo do toga da sačuvaju bogatstvo koje je steceno kriminalom. Retoriku i politiku su kroz protekle tri decenije često mijenjali onako kako im je odgovaralo i budite sigurni da bi to opet uradili ako bi im to bilo potrebno da se još koju godinu održe na vlasti”, naveo je Mikijelj i dodao:

“Moje uvjerenje je još jače zbog činjenice da sam podršku, nakon ovog sramnog čina, dobio od ljudi različitih vjera, nacija i političke opredjeljenosti i ovim putem želim da im se zahvalim na tome”

Mikijelj kaže da mu je drago da je Savjet za građansku kontrolu rada policije javno saopštio da su sluzbenici policije prekoračili svoja ovlašćenja.

“ Žao mi je jedino što takav stav nisu imali i za mnogobrojne, očigledne, i slične slučajeve koji su se dešavali po Crnoj Gori tokom ove godine. Nažalost, vjerujem da je razlog za takav njihov stav nemili događaj koji se desio u Americi. Da ne bi bilo zabune i različitog tumačenja ja, 17.juna, nisam branio svoju fotelju vec izbornu volju građana Budve i Ustav Crne Gore. Svi koji me znaju upoznati su sa činjenicom da sam istu funkciju odbio 2017. godine iako sam tada hijerarhijski bio na nizoj poziciji u banci u kojoj sam bio zaposlen.U borbi za opšte dobro svih građana Budve i slobodu Crne Gore ću uvijek biti tu. Povrede su prolazne ali je važno da sačuvamo svoju dušu.

"Ako je cijena za slobodu čizma na mojoj glavi, ne bih zalio da se ista ponovi. Jer definitivno, sloboda neće doći sama. Vatra slobode koja se zapalila u Budvi nece biti lako ugašena i ta ista baklja slobode, nadam se da će snažno obasjati cijelu Crnu Goru. Ne damo Budvu! Ne damo svetinje! Ustala je Crna Gora!”, zaključio je Mikijelj.

Bonus video: