Milanović: CG je ulaskom u NATO i pregovaranjem sa EU izabrala karakter zapadnih demokratija

Milanović je rekao da nije slučajno što u Crnu Goru dolazi brzo po preuzimanju dužnosti predsjednika

9103 pregleda 418 reakcija 24 komentar(a)
Milanović i Brajović, Foto: Skupština Crne Gore
Milanović i Brajović, Foto: Skupština Crne Gore

Crna Gora je ulaskom u NATO i pregovaranjem sa Evropskom unijom (EU), jasno i nepovratno izabrala karakter zapadnih demokratija, saopštio je danas predsjednik Hrvatske Zoran Milanović.

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović danas se sastao sa Milanovićem koji se nalazi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.

Milanović je rekao da nije slučajno što u Crnu Goru dolazi brzo po preuzimanju dužnosti predsjednika.

"Vi ste država koja je donijela dobre odluke i to na vrijeme. Ulaskom u NATO i pregovaranjem sa Evropskom unijom, jasno i nepovratno izabrali ste karakter zapadnih demokratija", istakao je Milanović, saopšteno je iz Skupštine Crne Gore.

On je naglasio da "EU predstavlja najbolje okruženje za naše države i da je to društvo u kojem će Hrvatska rado vidjeti Crnu Goru što prije, kao prvu državu članicu u nekom sljedećem vidljivom razdoblju".

Brajović je naglasio da posjeta Milanovića predstavlja još jednu potvrdu dobrih bilateralnih odnosa između dvije države, kao i jasnu podršku Crnoj Gori na njenom integracionom putu.

On je zahvalio Hrvatskoj na "pomoći u ispunjavanju naših strateških vanjskopolitičkih ciljeva, u čemu je veliku ulogu imala sadržajna saradnja dva parlamenta".

"Podrška Hrvatske je bila još značajnija imajući u vidu da dolazi od susjedne prijateljske zemlje, koja je svoje predsjedavanje Savjetom Evropske unije, u izazovnim vremenima, ipak uspjela da posveti i politici integracija država Zapadnog Balkana u Uniju", istakao je Brajović.

U saopštenju se navodi da je tokom susreta bilo riječi i o trenutnim zdravstvenim i ekonomskim izazovima, uz uvjerenje da će ih Crna Gora i Hrvatska uspješno savladati.

Sastanku su prisustvovali potpredsjednik Skupštine Branimir Gvozdenović, kao i poslanik Adrijan Vuksanović.

Bonus video: