"RADNI DAN KORISTIM DA IZNAĐEM NAČIN DA GRAD FUNKCIONIŠE"

Bulatović: Gradskoj kasi Budve fali više od pet miliona eura

"Carević u Vladu ide da razgovara o privatnim problemima, ja idem da razgovaram o Budvi i interesima Budvana. To je suštinska razlika između nas"

11597 pregleda 33 reakcija 33 komentar(a)
Bulatović na sastanku sa Radunovićem, Foto: Crnogorska
Bulatović na sastanku sa Radunovićem, Foto: Crnogorska

Lider Crnogorske Vladimir Bulatović koga je odbornička većina imenovala za vd predsjednika Opštine kazao je da se danas sastao sa ministrom finansija Darkom Radunovićem za iznalaženje načina za održivi život Budve.

"Dok su pristalice i funkcioneri Demokrata i DF-a i u toku jučerašnjeg dana osmišljavali salve uvreda i razmišljali o iznalaženju različitih destruktivnih i rušilačkih metoda samo u cilju zadržavanja fotelja i funkcija, ja sam radni dan iskoristio da prođem kroz papire i pregledam koje su to količine novca koje fale opštinskom Budžetu. Takođe, uprkos tome što su okupirali i moj radni prostor, uspio sam da prođem kroz dokumentaciju koja je važna za funkcionisanje grada. Vidio sam da u gradskoj kasi fali više od 5 miliona eura u odnosu na predviđeni Budžet za redovno funkcionisanje, te oko 30 miliona za obaveze zbog kojih je blokiran račun Budve. Zato i danas koristim radni dan da održim sastanak sa ministrom finansija, gospodinom Darkom Radunovićem, u cilju iznalaženja načina, da održimo život u Budvi", naveo je Bulatović.

Dodaje da dok je Demokratama i DF-u slobodan dan, "kako reče odbornik Radović, meni je radni".

"Zato, što njima posao podrazumijeva da sa prozora zgrade Opštine drže govore okupljenim svojim članovima, koje su doveli iz cijele Crne Gore, dok meni radni dan podrazumijeva da iznađem načine da Budva živi i funkcioniše. Carević u Vladu ide da razgovara o privatnim problemima, ja idem da razgovaram o Budvi i interesima Budvana. To je suštinska razlika između nas. Mi nećemo pristati na primitivizam i destrukciju u koje pristalice Demokrata i DF-a žele da nas uvuku, ali se isto tako nećemo povući pred najprizemnijim načinom ponašanja kakav demonstriraju pristalice bivše budvanske vlasti, jer ne smijemo dozvoliti propadanje prijestonice turizma, jer se okupila šačica destruktivnih građana koji žele da pogaze institucije sistema”, kazao je Bulatović.