URA Nikšić: Lokalni javni servis RTVNK ekspozitura DPS-a

Mirko Pavićević, član OO URA Nikšić je dodao da građani Nikšića ne mogu da se otmu utisku, da je glavni urednik ovog medija, još uvijek na svojoj funkciji a da je svakoga jutra prvi gost u ulici Narodnih heroja, gdje dobija instrukcije za rad

4408 pregleda 33 reakcija 8 komentar(a)
Mirko Pavićević, Foto: URA
Mirko Pavićević, Foto: URA

Nizak procenat gledanosti, neodrživost i zavisnost od opštinske kase, samo su neke od mana u javnom mediju koji je ekspozitura Demokratske partije socijalista Nikšić a koji formalno i dalje nosi naziv Radio televizija Nikšić, kazao je danas Mirko Pavićević, član OO URA Nikšić.

On je dodao da građani Nikšića ne mogu da se otmu utisku, da je glavni urednik ovog medija, još uvijek na svojoj funkciji a da je svakoga jutra prvi gost u ulici Narodnih heroja, gdje dobija instrukcije za rad.

„Ono što godinama unazad pričamo, jeste činjenica da bez slobodnih medija nema ni slobodne države. Naime, nikada do sada nijesmo imali ni jednu slobodnu vijest na televiziji Nikšić a gospodin Milutin Stjepović, kao odgovorni urednik krši etički kodeks novinarskog poziva i po partijskim načelima počinje sprovođenje medijske izborne kampanje DPS-a. Mi u Nikšiću ne želimo zarobljeni medij za koji svi dajemo novac, želimo slobodnu i nezavisnu Radio-televiziju Nikšić“, ukazuje Pavićević.

On kaže da se na RTV Nikšić promoviše isključivo loša politika Demokratske partije socijalista i njenih političkih satelita.

Ističe i da URA u Nikšiću ima pritužbe zaposlenih u ovom lokalnom medisjkom servisu zbog ogromnog pritiska na uređivačku politiku kojeg trpe svakodnevno.

„Imamo informaciju da u glavnom uredništvu čak postoji i „crni spisak“ organizacija i političkih grupacija kojima je zabranjeno pojavljivanje i pominajnje na programima ovog javnog servisa“, kaže Pavićević.

On pita glavnog urednika Milutina Stjepovića kako komentariše to što RTVNK bilježi konstantan pad gledanosti, slušanosti i povjerenja.

„Da li je gospodina Stijepovića sramota svog rada? Da li pomenuti gospodin u sebi ima i mrvicu odgovornosti za sve ovo da podnese ostavku i dozvoli profesionalan rad RTVNK? Siguran sam da niko u Nikšiću ne vjeruje da je naš grad bolje razvijen od evropskih metropola, da je posla i previše, da se svakoga dana sve više radi na razvoju grada. Mislim takođe da nikoga gospodine Stjepoviću ne zanima ni Vaš dogovor sa Grbovićem u obližnjoj kockarnici, da konstantno pričate o valorizaciji Doma revolucije, jer građani od toga nemaju koristi. Bilo bi lijepo direktore javne kuće, da bar jednom u svom dnevniku pričate o propalim privatizacijama Željezare, Boksita, Metalca jer od tih firmi danas samo sinovi, braća, kumovi i tajkuni prve familije imaju koristi“, navodi Pavićević.

On najvaljuje da će se Opštinski odbor URA Nikšić sa svojim Forumom mladih, u narednim danima truditi da javno iznese svoj stav o ovoj televiziji, te da će sijasetom performansa ispred sjedišta ove javne kuće, ukazati građanima da je ona sa sadašnjim partijskim rukovodstvom zarobljena i oteta od građana Nikšića.

Bonus video: