Ivanović: Država da zaštiti Budvane od huligana

"Htjeli vi to ili ne, mi ćemo ovdje živjeti, raditi i stvarati. I borićemo se da nam vi i vama slični ne određuju đe možemo, a đe ne možemo", poručila je predsjednica Crnogorske

14564 pregleda 97 reakcija 63 komentar(a)
Ivanović, Foto: Crnogorska
Ivanović, Foto: Crnogorska

Predsjednica Crnogorske, Anđela Ivanović, poručila je kako u toj partiji očekuju da država hitno reaguje i zaštiti sve građane Budve od "bahatog ponašanja huligana i izgrednika".

"Osuđujem nasilje u Budvi izazvano pokušajem odbrane funkcija smijenjene vlasti, u kojem je vršilac dužnosti predjednika Opštine Vladimir Bulatović napadnut. Koliku god dozu primitivizma, bezobraznosti i bezobzirnosti da su pokazalii, i nadali smo se da postoji način da se dođe do mirnog rješenja i prevazilaska razlika. Međutim, kako smo i pretpostavili, ovakva grupa ljudi, sa ovakvim očekivanjima, nije mogla ni za vrijeme dok su vršili vlast da donese ništa dobro Budvi i Budvanima, pa je potpuno logično što nijesu mogli da pronađu nijedan drugi model komunikacije, osim kamenica, uvreda, gađanja različitim predmetima. Očekujemo da država odlučno reaguje prema takvima. Da reaguje hitno i da zaštiti sve građane Budve od bahatog ponašanja huligana i izgrednika. Da odgovori onima koji žele podijele na one koji su po njihovoj mjeri i na one koji nijesu, na one koji su po njihovim mjerilima pravi Budvani i na one koji to nijesu", kazala je Ivanović.

Ističe da u toj partiji takve podjele ne prihvataju.

"Htjeli vi to ili ne, mi ćemo ovdje živjeti, raditi i stvarati. I borićemo se da nam vi i vama slični ne određuju đe možemo, a đe ne možemo. Uvjeravmo naše političke protivnike da će svaki član Crnogorske u svom političkom djelovanju biti zaštićen od primitivizma, uvreda, laži i podmetanja i da će jedan od naših doprinosa politici u Budvi da riječ ''pristojnost'' bude ključna prilikom definisanja političke komunikacije i političkih procesa u našem gradu. I da znate, Bulatović će se oporaviti, a osoba koja ga je gađala će biti adekvatno kažnjena"

Bonus video: