URA: Policijska hunta brutalnost nastavlja u Podgorici, priveden predsjednik mladih GP URA

“Kako drugačije objasniti činjenicu da komandiri UP, na čija stručna usavršavanja se godinama troše stotine hiljada eura, nisu u stanju da pročitaju, upamte i primijene svega 37 članova Zakona o slobodi okupljanja, pa da znaju da se na mirne i spontano okupljene učesnike protesta ne mogu i ne smiju ispaljivati suzavci, bez ikakvog povoda", ukazali su

13121 pregleda 906 reakcija 8 komentar(a)
Okupljeni građani nakon privođenja i ispaljivanja suzavca, Foto: GP URA
Okupljeni građani nakon privođenja i ispaljivanja suzavca, Foto: GP URA

Da je policijska država dostigla tačku ključanja i da njeni represivni organi više ni ne razmišljaju o bilo kakvom poštovanju Ustava ili zakona, bilo je potpuno jasno nakon današnjih dešavanja u Budvi, a takvo bezumno i nasilničko postupanje samo je potvrđeno večerašnjim djelovanjem Uprave policije (UP) u Podgorici. Jer ispaljivati na desetine suzavaca i hapsiti građane, koji su na miran, dostojanstven i Zakonom o javnim okupljanjima propisan način protestovali ispred zgrade Centra bezbjednosti (CB), uz primjenjivanje sile i kršenje ustavnih sloboda, može samo represivni aparat režima koji je pogubio sve konce i koji je spreman da ovu zemlju gurne u najžešće sukobe, kako bi režim i parazitska klika opstali i nastavili da kradu sve resurse ove države, ukazali su u Građanskom pokretu URA.

URA je reagovala nakon što je policija uhapsila nekoliko građana, koji su se okupili na spontanom protesnom skupu ispred Centra bezbjednosti (CB) u Podgorici, a koji nisu pružali bilo kakav otpor ili izazivali nasilje. Među uhapšenim građanima nalazi se i predsjednik mladih i član Predsjedništva Građanskog pokreta URA, Milan Đaković.

“Kako drugačije objasniti činjenicu da komandiri Uprave policije (UP), na čija stručna usavršavanja se godinama troše stotine hiljada eura, nisu u stanju da pročitaju, upamte i primijene svega 37 članova Zakona o slobodi okupljanja, pa da znaju da se na mirne i spontano okupljene učesnike protesta ne mogu i ne smiju ispaljivati suzavci, bez ikakvog povoda, te da se ti građani ne mogu privoditi protivno policijskim ovlašćenjima. Ili je situacija mnogo gora - pa policijske komandire ti Zakoni ni ne interesuju, koliko im je bitno da zaštite predsjednika kriminalne Demokratske partije socijalista (DPS) Mila Đukanovića i izvrše njegove naume. Sramno je i nedostojno policijske uniforme današnje i večerašnje ponašanje policijskih komandira“, ukazali su u Građanskom pokretu URA.

Bonus video: