Zgrada Opštine zatvorena, Carević poručio da će dolaziti svakog dana

Gradonačelnik Marko Carević i predsjednik Skupštine opštine Krsto Radović zaustavljeni su ispred kordona policije na ulazu u zgradu

69748 pregleda 326 reakcija 125 komentar(a)
Radović i Carević ispred Opštine, Foto: Vuk Lajović
Radović i Carević ispred Opštine, Foto: Vuk Lajović

Zgrada Opštine Budva danas je zatvorena.

Gradonačelnik Marko Carević i predsjednik Skupštine opštine Krsto Radović zaustavljeni su ispred kordona policije na ulazu u zgradu.

Carević je oko 7.45 stigao ispred zgrade Opštine, kazao je da ide na posao.

“Tražim zakonski osnov da ne mogu da radim. Krši se Ustav i zakon, posebno od strane policije”, kazao je Carević.

On je kazao da je Opština blokirana, te naglasio da oni nisu rulja nego na izborima izabrana vlast.

Carević je kazao da će svakoga dana dolaziti i pozvao građane da se raziđu.

Radović je optužio šefa budvanskog DPS-a Predraga Jelušića i poslanika te partije Nikolu Divanovića za, kako je rekao, državni udar koji je napravljen u Budvi.

“To je izvedeno nevjerovatnom sinhronizacijom svih državnih službi. Ljudi koji su odgovorni za haos u Budvi su naši sugrađani, oni su slijepi poslušnici naredbodavaca iz Podgorice, koji žele po svaku cijenu da se dohvate budvanskih resursa”, kazao je Radović.

On je naglasio da će svakoga dana imenom i prezimenom prozivati ljude koji su odgovorni za haos u Budvi.

“To su Nikola Divanović, Predrag Jelušić, Marko Vuković, Gojko Ljubanović, Snežana Kuč, Vesna Nišavić, Dragana Pima, Boris Rafailović, Milija Sekulović, Božo Lazović, Predrag Dajković, Sanja Đedović, Milan Zec, Goran Boreta, Milica Petričević, Marina Gardašević, Predrag Nilašević i porodica me zamolila Anđela Borilović (Ivanović). Naravno i Stevan Džaković koji je sve ovo zakuvao, prodao svoj mandat i prekršio član 2 Ustava”, poručio je Radović.

Policija će danas sprječavati okupljanja ispred zgrade Opštine, pa su pripadnici Interventne jedinice već oko 7.30 sati desetak građana koji su došli, zamolili da se raziđu.

Specijalni državni tužilac danas dolazi u Opštinu kako bi izuzeo dokumentaciju.

Niko od zaposlenih neće moći ući, osim ukoliko bude neko potreban SDT-u za izuzimanje dokumentacije.

foto: Vuk Lajović

Ispred zgrade je kordon policije, a tu je i nekoliko policijskih vozila.

Snežana Kuč, koju je odbornička većina imenovala za v.d. predsjednicu Skupštine opštine, zakazala je za subotu sjednicu lokalnog parlamenta na kojoj će biti izabran gradonačelnik i šef parlamenta, a odbornički saziv razriješiće potpredsjednika Marka Markovića iz Demokrata.