Demokrate: Od DPS-a je bio očekivan nastavak rušilačkog poduhvata

"Nasilje je odbrana čovjeka koji nije siguran u sebe i sredstvo koje koriste diktatorski režimi u svojoj poslednjoj fazi vladavine"

3060 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Niti ste uspjeli niti ćete ikada uspjeti da nasiljem osvojite vlast, a naročito ne nakon višestrukog pravnog i političkog poraza pred licem cijele javnosti, poručili su iz Demokratske Crne Gore reagujući na navode Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Budva.

Iz OO DPS Budva danas su saopštili da "pretjerano izlaganje jakom suncu, na ledini ispred zgrade Opštine Budva, očigledno nije prijalo Careviću i Radoviću koji i dalje zavaravaju sebe da su lokalni funkcioneri".

"Gospodo iz autokratske ekspoziture u Budvi, oni koji grade imaju šta i da otvore, a od onih koji su sve razgradili, opljačkali i uništili, bilo je za očekivati nastavak rušilačkog poduhvata. Poput poslednjih razbojnika u stanju očajavanja, vidjeli smo iživljavanje na imovini Opštine Budva od strane režimskih "osvajača". Čak su se i brave, i vrata, i kuhinjski inventar našli na meti neviđenog divljaštva koje je sprovedeno uz prethodno gašenje nadzornih kamera. Ali uzalud, ipak je cijela Evropa mogla vidjeti najveći mogući stepen primitivizma u 21. vijeku", navodi se u reagovanju Demokrata.

Dodaju da je nasilje "odlika glupana, agresija odlika primitivizma, a amaterski pendrek puč u Budvi odlika gubitnika".

"Nasilje je odbrana čovjeka koji nije siguran u sebe i sredstvo koje koriste diktatorski režimi u svojoj poslednjoj fazi vladavine. Ali morate znati, niti ste uspjeli niti ćete ikada uspjeti da nasiljem osvojite vlast, a naročito ne nakon višestrukog pravnog i političkog poraza pred licem cijele javnosti. A za to što ste do okupacionih fotelja gazili preko djece, vezanih ljudi i brutalnog prebijanja naroda, imaćete uskoro priliku da se suočite sa pravnom državom. Gospodo nasilnici, "jauk se čuje bez obzira da li tučeš, ili tebe tuku" - Henrik Johan Ibsen. I na kraju, Divanoviću i Bulatoviću preporučujemo da pod hitno odgledaju film Tupan i Glupan i što prije saopšte da li su se prepoznali u Lojdu ili Hariju", zaključuju se u reagovanju Demokrata.

Bonus video: