Smjene u Budvi

Divanović smijenio četiri funkcionera

Divanović je ranije poručio da neće biti revanšizma, ali da će formirati svoj tim kojim će upravljati gradom

33596 pregleda 646 reakcija 75 komentar(a)
Divanović, Foto: Screenshot
Divanović, Foto: Screenshot

Nikola Divanović, koga je odbornička većina izabrala za gradonačelnika Budve, nastavio je sa smjenama ključnih kadrova vlasti koju su predvodili Marko Carević i Krsto Radović.

Nakon što je prošle sedmice pokrenuo disciplinski postupak i suspendovao sekretarku za lokalnu smaoupravu Milijanu Vukotić Jelušić, i na njeno mjesto imenovao kao koordinatora odbornicu DPS i dugogodišnju radnicu tog sekretarijatata Snežanu Kuč, Divanović je potpisao rješenje o razrješenju vršiocu dužnosti šefa kabineta Nikoli Jovanoviću, koga je Carević imenovao za vršioca dužnosti Službe predsjednika opštine. Uz obrazloženje nalaza Upravne inspekcije da je Jovanoviću kao vršiocu dužnosti istekao ugovor 19. marta, Divanović je donio rješenje. Carević je potpisao rješenje Jovanoviću 21. marta i imenovao ga za vršioca dužnosti produživši ugovor za još šest mjeseci.

Divanović je razriješio dužnosti i vršioca dužnosti sekretara za investicije Mladena Mikijelja, kadra Demokratskog fronta, a razriješio je dužnosti i vd sekretarku za privrednu Slavicu Maslovar.

Rješenje o razrješenju je napisao i vršiocu dužnosti glavnog gradskog arhitekte Vladanu Stevoviću, koga je u maju na to mjesto imenovao Carević, nakon što je prethodno smijenio Ana Samardžić.

„Vijestima“ nije potvrđeno da li je Divanović smijenio i Petra Odžića, koji je vršilac dužnosti opštinske Uprave za naplatu javnih prihoda.

Divanović, koji nije danas odgovorio na telefonski poziv, nakon što je imenovan od strane 17 odbornika iz redova DPS, SD, Crnogorske i nezavisnog odbornika Stevana Džakovića saopštio je da neće biti revanšizma, ali da će formirati svoj tim kojim će upravljati gradom.

Većina sekretara sekretarijata koji imaju stalne ugovore, nakon što je imenovan Divanović otvorili su bolovanja.

Opština godinama unazad zbog političkih smjena funkcionera trpi veliku štetu, pa nerijetko isplaćuje nakon sudskih procesa na desetine hiljade eura odštete funkcionerima koji su razriješeni mimo zakonskih propisa.