URA otkrila štab i u kući drugog čovjeka liste DPS-a: Kupovina glasova i pritisak na građane?

URA je o svemu informisala pripadnike policije, a aktivisti tog pokreta će sve do zatvaranja biračkih mjesta pomno pratiti, evidentirati i snimati sve potencijalne nepravilnosti i kriminalne radnje
162 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 04.02.2018. 18:49h

Aktivisti i funkcioneri Građanskog pokreta URA su, nakon tri locirana štaba DPS u Ulcinju, u kojima se, kako sumnjaju, kupuju lične karte i vrše pritisci na slobodnu volju građana, otkrili još jedan štab Demokratske partije socijalista, koji se nalazi odmah pored velikog biračkog mjesta u Vladimiru.

Kako su kazali iz GP URA, štab se nalazi u kući Redžepa Taganija, drugog sa liste DPS-a u Ulcinju.

"Kada su predstavnici pokreta URA dokumentovali izborne zloupotrebe, kako bi odmah obavijestili policiju i tužilaštvo, na njih je nasrnuo odbornik i dugogodišnji funkcioner DPS-a Tagani, koji je oštro vrijeđao pripadnike pokreta URA," navode iz GP URA.

Iz te partije su dostavili i video-snimak u kojem se na albanskom jeziku može čuti kako Tagani vrijeđa predsjednika GP URA Dritana Abazovića.

JWPlayer video mesto

Na licu mjesta u Ulcinju se, kako ističu iz pokreta URA, nalazi i ambasador Njemačke u Crnoj Gori, Hans Ginter Matern.

Ranije popodne, iz pokreta URA su kazali da su otkrili još jedan štab DPS, kod kružnog toka za Malu plažu, u kome, kako navode, aktivisti DPS bilježe ko je glasao na susjednom biračkom mjestu i o tome obavještavaju svoju centralu, kako bi vršili organizovan pritisak.

"Riječ je o sramnom i nezakonitom djelovanju”, ukazali su u pokretu URA.

URA je, kako su kazali, o svemu informisala pripadnike policije, a aktivisti tog pokreta će sve do zatvaranja biračkih mjesta pomno pratiti, evidentirati i snimati sve potencijalne nepravilnosti i kriminalne radnje.

JWPlayer video mesto

Još ranije danas, iz GP URA su prijavili dva navodna štaba DPS-a u kojima se odvijaju sumnjive radnje na dan izbora.

"Štabovi se nalaze u ugostiteljskim objektima “Te Drini” i “Holegro”, a u njima se okuplja veliki broj aktivista DPS-a i drugih bezbjednosno interesantnih osoba", kazali su iz ove partije .

URA je o svemu informisala pripadnike policije, a aktivisti tog pokreta će sve do zatvaranja biračkih mjesta pomno pratiti, evidentirati i snimati sve potencijalne nepravilnosti i kriminalne radnje.

“I na ovim izborima, potpuno očekivano, DPS nastavlja sa svojim kriminalnim metodama djelovanja, pokušavajući da kupi i ucijeni što veći broj građana da im daju glas. Takvo djelovanje je vrijeđanje zdravog razuma, pa ćemo nastaviti da razbijamo kriminalne štabove i čuvamo dostojanstvo svih građana našeg grada”, ukazali su u Građanskom pokretu URA.

U mjestu Hareme primijećen i predsjednik opštine Petnjica

Građanski pokret URA uputio je zvanični poziv Opštinskoj izbornoj komisiji Berane da izađe na teren i to na biračko mjesto broj 11 u mjestu Hareme na kojem je primijećen predsjednik Opštine Petnjica i funkcioner DPS-a Samir Agović.

Oni sumnjaju da je Agović uticao na izbornu volju građana i time onemogućivao slobodno izjašnjavanje građana.

Navode i da su na tom biračkom mjestu primjećivane izborne neregularnosti tokom cijelog dana.

Iz Građanskog pokreta URA javljaju da su pronašli još jedan od miništabova u Beranama iz kojih DPS pokušava da kontroliše glasanje i u kojima se, kako sumnjaju, potkupljuju oni koji pristaju da prodaju glas.

Kako kažu miništab se nalazi u naselju Hareme u poslovnom prostoru “Zvezda komerc” na manje od 50 metara udaljenosti od dva biračka mjesta koja se nalaze u neposrednoj blizini.

Ističu i da čekaju potez policije koja inače danas toleriše desetine vozila bez tablica koja kruže gradom ili su parkirana blizu biračkih mjesta.

Aktivisti GP URA su kod prostorija bivšeg Građevinskog preduzeća u Beranama, sada u vlasništvu Bakule Barjaktarevića, primijetili sumnjive aktivnosti DPS aktivista, saopšteno je iz GP URA.

"Na to upućuje i Saša Pešić, nekadašnji poslanik DPS-a kojeg su aktivisti primijetili na pomenutoj loakciji. Osim toga aktivisti pokreta URA javljaju i da su u blizini Biračkog mjesta Park III primijetili auto bez registarskih oznaka", navodi se u saopštenju GP URA.

Galerija

Bonus video: