Demokrate: Ne dopustiti da se ponove Srebrenica, Bukovica, Štrpci, Murino, Vukovar, Bratunac, Dubrovnik

Demokrate su poručile da zločini i žrtve ne znaju za imena, vjeru i naciju

3924 pregleda 73 reakcija 11 komentar(a)
U Potočarima se obilježava 25. godišnjica genocida u Srebrenici, Foto: AP
U Potočarima se obilježava 25. godišnjica genocida u Srebrenici, Foto: AP

Demokratska Crna Gora se, kao partija koja se, sa rezignacijom i gorčinom, sjeća svih tragičnih događaja u našoj istoriji, bez obzira na nacionalni predznak, a u kojima su stradali nevini ljudi, danas sjeća Srebrenice i 11. jula od prije četvrt vijeka i stradanja ljudi čija se jedina krivica sastojala u njihovom imenu i mjestu na kojem su se zatekli, saopšteno je iz te partije.

"Takvih datuma u našoj prošlosti, prošlosti država i naroda na ovim prostorima, nije bilo malo, a pred našom i svim budućim generacijama stoji najvažniji zadatak – da ne dopuste da nam se nikada više ne ponove: ni Srebrenica, ni Bukovica, ni Štrpci, ni Murino, ni Vukovar, ni Bratunac, ni Dubrovnik, niti ijedno drugo tragično mjesto. Sa ove istorijske distance, kada pogledamo jedni drugima u oči, najbolje se vidi kakav je besmisao rat i da su nam jedino potrebni mir, ljubav, razumijevanje i život u nekoj boljoj, srećnijoj, mudrijoj, stabilnijoj ekonomski prosperitetnijoj stvarnosti", ističe se u saopštenju Demokrata.

Iz te partije su dodali da zločini i žrtve ne znaju za imena, vjeru i naciju.

"Ljudski životi nemaju cijenu. Ljubav među ljudima svih vjera i nacija je najveća vrijednost i garant svijetle budućnosti naše djece, a oni koji promovišu mržnju zaslužuju samo prezir i osudu", zaključuje se u saopštenju Demokrata.

Bonus video: