PREMIJER SA AMBASDORKOM

Marković i Fišer Kam: Crna Gora i Izrael imaju odlične bilateralne odnose

Predsjednik Marković je ukazao i na veoma pozitivnu i konstruktivnu ulogu jevrejske zajednice u Crnoj Gori koja doprinosi vezama dviju država i međusobom povjerenju

3153 pregleda 2 komentar(a)
Fišer Kam i Marković, Foto: Gov.me/Saša Matić
Fišer Kam i Marković, Foto: Gov.me/Saša Matić

Crna Gora i Izrael imaju odlične bilateralne odnose, kvalitetnu saradnju na visokom političkom nivou, a veze između dvije države u narednom periodu treba jačati u oblasti ekonomije i inovacija, ocijenjeno je na sastanku predsjednika Vlade Duška Markovića i ambasadorke Izraela Alone Fišer Kam

„Brojne su mogućnosti za dalje unapređenje naše ekonomske saradnje. Prepoznajemo Izrael kao zemlju koja je snažno posvećena nauci, inovacijama i savremenim tehnologijama. Želimo dalju intenzivniju saradnju u tim oblastima, jer Crna Gora želi transformaciju i diversifikaciju ekonomije na tim osnovama“, kazao je premijer Marković.

Izraelska ambasadorka, koja je kod premijera bila u oproštajnoj posjeti, kazala je da je imenovan počasni konzul Izraela u Crnoj Gori te da vjeruje da će to dati novi podsticaj snaženju odnosa, jačanju ekonomske ali i kulturne saradnje. Dodala je i da dodatna saradnja može biti ostvarena u oblasti obnovljive energije, sajber bezbjednosti, poljoprivrede i vodoprivrede.

Predsjednik Marković je ukazao i na veoma pozitivnu i konstruktivnu ulogu jevrejske zajednice u Crnoj Gori koja doprinosi vezama dviju država i međusobom povjerenju.

Premijer se zahvalio na solidarnosti i pomoći koju je Izrael uputio Crnoj Gori za borbu protiv koronavirusa. Sagovornici su se saglasili da su izazovne situacije, kakva je pandemija koronavirusa, prilika da se solidarnost i prijateljstvo između država pokažu na djelu.

Preporučujemo za Vas