Brajović sa ambasadorkom Izraela: CG potvrđuje svoju ulogu u globalnim naporima očuvanja sjećanja na žrtve Holokausta

"Predsjednik Skupštine je takođe istakao značaj djelovanja Jevrejske zajednice u Crnoj Gori i saradnje sa crnogorskim Parlamentom, uz podsjećanje da u Crnoj Gori, koja njeguje istorijske vrijednosti slobode i antifašizma, nikada nije bilo antisemitskih poruka", saopšteno je iz Brajovićevog kabineta.

1620 pregleda 0 komentar(a)
Fišer Kam i Brajović, Foto: Skupstina.me
Fišer Kam i Brajović, Foto: Skupstina.me

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović primio je danas u oproštajnu posjetu ambasadorku Izraela u Crnoj Gori Alonu Fišer Kam.

"Predsjednik Brajović je zahvalio ambasadorki Fišer Kam na svesrdnom zalaganju i ličnom doprinosu unaprjeđenju odnosa dvije države tokom njenog mandata. On je izrazio zadovoljstvo postignutim stepenom sveukupnih odnosa, uz konstataciju da postoji mogućnost za njihovo dalje unaprjeđenje u mnogim važnim oblastima. Predsjednik Skupštine je takođe istakao značaj djelovanja Jevrejske zajednice u Crnoj Gori i saradnje sa crnogorskim Parlamentom, uz podsjećanje da u Crnoj Gori, koja njeguje istorijske vrijednosti slobode i antifašizma, nikada nije bilo antisemitskih poruka", saopšteno je iz Brajovićevog kabineta.

Ambasadorka Fišer Kam se saglasila da Crna Gora i Izrael kontinuirano razvijaju prijateljske odnose i zahvalila je na svim naporima koje je učinila naša država.

"Ambasadorka je ocijenila da današnje otvaranje Počasnog konzulata Izraela u Podgorici predstavlja mogućnost za intenzivnije aktivnosti i sveukupno prisustvo Izraela u Crnoj Gori. Ona je takođe naglasila da Crna Gora potvrđuje svoju ulogu u globalnim naporima očuvanja sjećanja na žrtve Holokausta i borbu protiv antisemitizma, kao permanentne obaveze sadašnjih i budućih generacija", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: