Vujović: Bečić da predloži nestranačkog kandidata

Svima je jasno da samo nestranačka ličnost može pomiriti partijske razlike i okupiti nespornu opozicinu većinu u Crnoj Gori"
67 pregleda 27 komentar(a)
Ivan Vujović, Foto: SDP
Ivan Vujović, Foto: SDP
Ažurirano: 01.02.2018. 12:24h

Predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić treba da inicira proces razgovora unutar opozicije i predloži mogućeg zajedničkog kandidata na predsjedničkim izborima koji su zakazani za 15. april,saopštio je član Predsjedništva SDP-a Ivan Vujović.

Bečić kazao je na završnom skupu Demokrata u Beranama kazao da će se kandidovati na predsjedničkim izborima, ukoliko se opozicija ne dogovori o zajedničkom kandidatu. On je rekao i da je spreman da podrži nestranačkog kandidata opozicije.

"Žao mi je što smo zbog sebičnog pristupa izgubili nekoliko mjeseci važnih za kampanju, ali je dobro što je konačno i Aleksa Bečić prihvatio koncept koji želi cjelokupna opoziciona javnost, zajedničnog nestranačkog kandidata. Svima je jasno da samo nestranačka ličnost može pomiriti partijske razlike i okupiti nespornu opozicinu većinu u Crnoj Gori. Takvi se dogovori naravno ne prave sa predizbornih govornica, već podrazumijevaju razgovor, kao ozbiljan i iskren pristup, dostojan očekivanja naših birača. Gospodinu Bečiću, koji tvrdi da ima najjaču partiju, pripada, ukoliko ima iskren pristup, da inicira proces razgovora, čak i da predloži mogućeg kandidata. Davanje ultimatuma drugima i rokova od 10-15 dana, nakon što su uzalud potrošena dva mjeseca, nijesu dobar pristup i uvjeren sam da će se ukoliko imamo iskrene namjere od njega odustati", navodi se u saopštenju Vujovića.

Bonus video: