Marković na Žabljaku: Gotovo sve što smo u ovoj opštini obećali - ispunili smo

On je dodao da je Žabljak primjer kako infrastruktura i poljoprivreda čine skladan spoj

5533 pregleda 54 reakcija 32 komentar(a)
Marković na sastanku sa opštinskim predstavnicima Žabljaka, Foto: Gov.me
Marković na sastanku sa opštinskim predstavnicima Žabljaka, Foto: Gov.me

Premijer Crne Gore Duško Marković je ocijenio da je golim okom vidljiv napredak Žabljaka u proteklih nekoliko godina, saopšteno je iz Službe za odnose s javnošću Vlade Crne Gore.

On je to zaključio prilikom radne posjete opštini Žabljak koju je započeo popdne sastankom sa predsjednikom ove opštine Veslinom Vukićevićem i potpredsjednikom Vasilijem Jakšićem.

"Ovo je rezultat posvećenosti Vlade i lokalnog rukovodstva i vaše efikasnosti. Samo preko Uprave javnih radova ovdje smo uložili više od 11 miliona u mandatu ove Vlade, a Ministarstvo održivog razvoja i poljoprivrede uložilo je još 2,6 miliona. Sa vašim budžetom to su impresivne investicije i građani to vide", kazao je Marković.

On je dodao da je Žabljak primjer kako infrastruktura i poljoprivreda čine skladan spoj.

"Marković je obišao na Žabljaku gradilište javne garaže sa 130 parking mjesta. Investicija Opštine vrijedna je 800.000 eura. Radovi su počeli prije tri mjeseca. Predviđeni rok završetka je sredina naredne godine", stoji na tviter nalogu Vlade Crne Gore.

Marković nastavio radnu posjetu obilaskom više lokacija na kojima se realizuju opštinski projekti.

„Ogroman novac izdvojen je za dobro Žabljaka i ostvarivanje razvojne vizije Žabljaka koja se iz strateškog dokumenta pretvara u realnost", kazao je Marković.

Tokom radne posjete predsjednik Vlade je obišao radove na Hotelu „Durmitor Hotel and Villas“ – projektu vrijednom 19,5 miliona eura čija je gradnja počela jesenas. Budući hotel sa pet zvjezdica trebalo bi da ima 68 smještajnih jedinica kapaciteta od 168 ležaja. U novom hotelu trebalo bi da budu otvorena 104 nova radna mjesta.

U okviru radne posjete Žabljaku Marković je obišao gradilište javne garaže i ulicu u njenom produžetku koja se renovira.

Predsjednik Vlade je, posjetivši lokaciju skijališta, najavio ulaganja u ski centar i to rekonstrukciju postojeće i postavljanje nove žičare.

„Sada smo na Savinom kuku, želim da obavijestim građane Žabljaka, ljude koji su oslonjeni na lokalnu ekonomiju da smo na prošloj sjednici Vlade usvojili Nacrt izmjena i dopuna Prostornog plana posebne namjene za Durmitorsko područje gdje smo predvidjeli revitalizaciju stare žičare i naravno postavljanje nove žičare sa novih 4,5 Km staza. Taj Nacrta smo predstavili UNESCO-u, očekujemo odgovor od njih u narednih mjesec – mjesec i po i vjerujem da ćemo u narednoj godini završiti i taj projekat i durmitorskom kraju, a posebno Žabljaku donijeti jednu novu vrijednost i zaokružiti najkvalitetniju turističku ponudu Žabljaka“, kazao je Marković.

On je najavio za naredno četvorogodište nastavak rada na preostalim razvojnim projektima.

„Ja sam prateći projekte na Žabljaku bio ovdje tri do četiri. Nijesam dao mojim prijateljima iz lokalnog rukovodstva da budu pasivni. Vjerujem da sam im dosadio, ali zajedno danas možemo konstatovati da smo napravili veliku stvar, da smo ispunili ono što smo obećali, a da ćemo u naredne četiri godine realizovati sve ono što nam je ostalo da Žabljak učinimo jednom od najmodernijih planinskih varoši ne samo na Sjeveru nego i u cijelom regionu“ – kazao je predsjednik Vlade Duško Marković.

Sa Markovićem u radnoj posjeti Žabljaku bio je direktor Uprave javnih radova Rešad Nuhodžić.

Bonus video: