"OVO JE POBJEDNIČKA KOALICIJA"

Mandić: Drago mi je što je na čelu nestranačka ličnost, intelektualac privržen Crkvi, Pravoslavlju...

"Profesor Krivokapić je iskazao takvu spremnost koju smo visoko vrednovali i sa njim na čelu liste idemo u susret velikoj izbornoj pobjedi koja će promijeniti Crnu Goru", rekao je Mandić.

16516 pregleda 1317 reakcija 71 komentar(a)
Mandić, Foto: Boris Pejović
Mandić, Foto: Boris Pejović

Narodna koalicija "Za budućnost Crne Gore" prirodan je izraz snažne želje i velike volje onog pokreta naroda koji je prethodnih mjeseci tražio od svih odgovornih političara da se objedine i zajednički nastupe na izborima 30. avgusta, saopštio je danas Andrija Mandić, šef izbornog štaba koalicije "Za budućnost Crne Gore".

Koalicija "Za budućnost Crne Gore", čiji je nosilac profesor Mašinskog fakulteta Zdravko Krivokapić predala je juče izbornu listu za predstojeće parlamentarne izbore koji će se održati 30. avgusta.

"Za budućnost Crne Gore" je naziv liste koju će na parlamentarnim izborima činiti Demokratski front (DF), Socijalistička narodna partija (SNP), Narodni pokret, Prava Crna Gora i nestranačke ličnosti.

"Ovo je pobjednička koalicija, nastala kao rezultat naše ovdašnje političke ideje, akcije i snage. Dakle, niko je nije pravio sa strane, niti se u nekoj ambasadi provjeravala podobnost bilo kojeg čovjeka sa ove liste. Uspjeli smo ono što je izgledalo nemoguće za ovdašnje prilike - da objedinimo 11 različitih stranaka, ponekad i suprotstavljenih djelova velike narodne snage, a dobila svoj konačni izgled u koaliciji "Za budućnost Crne Gore", koju predvodi nestranačka ličnost", istakao je Mandić.

On je dodao da je kao šef izbornog štaba, siguran da je ta izborna lista najbolja politička ponuda na ovim izborima.

"Na njoj se nalaze i dokazani opozicioni borci, ali i mnogo novih lica, koja će unijeti svježinu u naš politički život. Drago mi je što se na njenom čelu nalazi nestranačka ličnost, profesor Univerziteta Crne Gore, intelektualac privržen Crkvi, Pravoslavlju kao i univerzalnim vrijednostima slobode i demokratije. Upravo ta činjenica govori o našoj želji da na najodgovornija mjesta u budućoj vlasti uključimo sve one vrijedne i dobre ljude koji su spremni na konkretno političko djelovanje. Profesor Krivokapić je iskazao takvu spremnost koju smo visoko vrednovali i sa njim na čelu liste idemo u susret velikoj izbornoj pobjedi koja će promijeniti Crnu Goru", zaključio je Mandić.

Mandić, koji je i predsjednik Nove srpske demokratije (NSD) koja je dio DF, vlastitim izborom sebi je opredijelio posljednje mjesto na listi kandidata NSD na poslaničkoj listi Demokratskog fronta (DF) i koalicije "Za budućnost Crne Gore" i nalaziće sa na 81. mjestu zbirne poslaničke liste koalicije, saopšteno je prekjuče iz NSD.