Vujović: Jaka SDP znači sigurno članstvo u EU

"Zbog nepostojanja političke volje vlasti da sprovodi reforme, mi u ove četiri godine praktično i suštinski nijesmo mrdnuli sa mjesta", kazao je Vujović

3264 pregleda 208 reakcija 179 komentar(a)
Ivan Vujović, Foto: Socijaldemokratska stranka
Ivan Vujović, Foto: Socijaldemokratska stranka

"Jedan od temeljnih ciljeva liste "SDP – Jaka Crna Gora", je da država u narednom četvorogodišnjem mandatu, do 2024. godine, završi pregovore o pristupanju sa Evropskom unijom i time stvori uslove za mnogo bolji kvalitet života za sve građane", saopštio je Ivan Vujović, generalni sekretar SDP i kandidat na listi "SDP – Jaka Crna Gora".

Kako se ističe u saopštenju, koliko je važno biti dio demokratske evropske porodice država, najilustrativnije govori još uvijek trajuća kriza oko kovid-19. "Crna Gora, da je članica EU, dobila bi paket od oko 3 milijardi eura pomoći samo za saniranje ekonomsko socijalnih posljedica krize", dodaje se.

"Zbog nepostojanja političke volje vlasti da sprovodi reforme, mi u ove četiri godine praktično i suštinski nijesmo mrdnuli sa mjesta i, umjesto da završimo pregovore krajem 2020. godine, kako je to vlast slavodobitno najavila, Crna Gora je danas zaustavljena u evropskom procesu. Sve ovo, uvaženi građani, znači da nas ovakva loša vlast košta milijarde eura novca koje bismo dobili iz fondova EU. Da smo danas u EU i naš turizam bi bio u neuporedivo boljem stanju, dovoljno je samo vidjeti primjer Hrvatske, u kojoj pad turističkog prometa nije ni približan kao u Crnoj Gori", kazao je Vujović.

On je istakao da "cijenu loše vlasti koja je samo na riječima za EU, a u praksi radi gotovo sve suprotno evropskim standardima, plaćaju građani".

"I ta cijena nije mala – ona se kao što se jasno vidi mjeri milijardama eura. Zato sve lošije živimo, zato su nam i prije krize plate i penzije svake godine realno bile niže, a time i lošiji kvalitet života. Krajnje je vrijeme da ovakve trendove zaustavimo", napominje Vujović.

"Lista SDP – Jaka Crna Gora, najbolji je garant da će Crna Gora u narednom četvorogodišnjem periodu suštinski napredovati ka EU i sprovoditi neophodne reforme. SDP kao međunarodno potvrđeni i najevropskiji politički subjekat u Crnoj Gori to postavlja kao svoj ključni politički cilj. Članstvo Crne Gore u EU nema alternative. Samo jak SDP vodi ka tom cilju. Jer jak SDP znači jaku Crnu Goru", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: