Jelušić: Zbog svih dešavanja u Budvi trudim se da ne prolazim pored zgrade Opštine

Jelušić je pitala "šta časne ljude čini sposobnim da učestvuju u ovoj vrsti sramote ponižavanja grada i građana, kakva se danas demonstrira u sali SO"

18591 pregleda 227 reakcija 35 komentar(a)
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Odbornica Građanskog pokreta URA u budvanskom parlamentu Božena Jelušić kazala je da nije htjela da uđe u zgradu Opštine Budva gdje se održava sjednica lokalnog parlamenta kako ne bi dala "legitimitet ljudima koji zaklinjući se u pravo i pravdu danas krše sve pozitivne odredbe Ustava Crne Gore i svih zakona".

"Otkad je u Opštini Budva nelegitimno preuzeta vlast, u maniru klasičnog državnog udara ali na nivou jedne lokalne samouprave ja sam kao odbornica nastojala da ni ne prolazim ispred ove zgrade, niti čak ni da je pogledam, sve dok ispred nje stoje naoružane jedinice koje je čuvaju i koje čuvaju taj državni udar. Danas takođe nisam htjela da uđem u onu prostoriju i da ni na koji način dam legitimitet ljudima koji zaklunjajući se u pravo i pravdu danas krše sve pozitivne odredbe Ustava Crne Gore i svih zakona".

Jelušić je pitala "šta časne ljude čini sposobnim da učestvuju u ovoj vrsti sramote ponižavanja grada i građana, kakva se danas demonstrira u sali SO".

"Vjerovatno i u ovoj državi, prije ili kasnije će na red doći zakoni i propisi. Ovo što se sada događa je zastiđe za sve one koji su danas sa takozvanom predsjednicom Skupštine opštine i svima ostalim sposobnim da svome gradu nanesu onakvu sramotu", poručila je Jelušić.

Bonus video: