Bulatović: Ničija podrška nam nije potrebna ako je uslovljena aboliranjem od kriminalnih aktivnosti

Dodaje da Crnogorska neće žmuriti na nepravdu, pa ko god da je čini

11634 pregleda 39 reakcija 28 komentar(a)
Bulatović, Foto: Luka Zeković
Bulatović, Foto: Luka Zeković

Lider budvanskog odbora Crnogorske Vladimir Bulatović oglasio se povodom istupanja člana lokalnog odbora Crnogorske Ivana Miloševića iz partije samo nekoliko sedmica uoči lokalnih izbora.

“Kao član Crnogorske, uostalom kao i svi ostali članovi i funkcioneri naše partije, istinski je podržavao ideju slobodne Budve, građanske Budve, Budve bez kriminala i korupcije. Dok je bio član partije niko na njega nije vršio nikakav pritisak da podrži bilo koje radnje i ideje, osim koje smatra za ispravno i pravno utemeljeno rješenje. Na svim partijskim organima postojala je demokratija i u okviru te demokratije, svi, pa i on, podržali su inicijativu za smjenu tadašnjeg predsjednika opštine, Marka Carevića. Ta inicijativa nije proizvod bilo kakvih proizvoljnih tumačenja i stavova, već isključivo kriminalnih radnji, kojima je i taj GP URA davao podršku, distancirajući se od odluke o smjeni”, naveo je Bulatović.

Dodaje da Crnogorska neće žmuriti na nepravdu, pa ko god da je čini.

“Onako kako smo rekli ne DPS-u te 2016, i DF-u i Demokratama 2020, tako ćemo reći i svim budućim pokušajima zloupotrebe funkcija i kriminalnim radnjama. Ako je neko istinski borac za vladavinu prava, za bolju Crnu Goru, ne moze se biti sa onima koji podržavaju pokušaj linča pod šatorom koji su nam bivši koalicioni partneri priredili.Ne mogu se podržavati uzurpatori mandata u lokalnom parlamentu. Ne moze se žmuriti na ono kamenovanje i linč koji su nam priređivali opozicioni odbornici, potpomognuti članovima svojih porodica i partije koji su došli na poziv da ruše i lome našu Budvu? “, saopštio je Bulatović.

Prema njegovim riječima ne može “borac za pravdu podržati odbornicu tog građanskog pokreta, koja je privilegovana u svakoj vlasti,koja je uskratila pravo odborniku Liberalne partije da vrši odborničku funkciju, ne poštujući koalicioni sporazum, a nazivala je proces smjene bivšeg predsjednika opštine, političkom korupcijom?”

“I da znate mi se ne borimo protiv DF-a, Demokrata, DPS-a, URE ili bilo koga drugo. Mi se borimo protiv kriminala, korupcije i svih pojedinaca koji zloupotrebljavaju moć dobijenu na izborima, koji se kriju iza partijskog mandata i žele da ih partija i masa sakriju od odgovornosti. Na to ne pristajemo!Uvijek ćemo jasno targetirati pojedince odgovorne za kriminalna djela i podržavati inicijativu da takvi pojedinci budu procesuirani. Pogrešne korake smo napravili misleći da opozicono djelovanje znači istovremeno i poštenje, ne računajući na njegove monstruozne kapacitete željne vlasti i drugi put istu grešku nećemo napraviti”, zaključio je Bulatović.

Bonus video: