Vuksanović Stanković u Plavu: CG mora očuvati svoje ključne prirodne resurse u državnom, a ne tajkunskom vlasništvu

Ona je navela da je dosta više "privilegovanih tajkuna koji su poharali crnogorsku ekonomiju, a građanima ostavili dugove da ih vraćaju."

3790 pregleda 130 reakcija 74 komentar(a)
Vuksanović Stanković u Plavu, Foto: SDP
Vuksanović Stanković u Plavu, Foto: SDP

Crna Gora mora očuvati svoje ključne prirodne resurse u državnom, a ne tajkunskom vlasništvu, poručila je predsjednica SDP Draginja Vuksanović Stanković prilikom posjete Plavu.

"Samo na taj način će naše luke, naša morska obala, šumsko bogatstvo i jezera biti sačuvani. Kao što smo uspjeli da sačuvamo nas energetski sektor, kao što smo sačuvali Taru od potapanja sačuvaćemo i Plavsko jezero" kazala je Vuksanović Stanković.

Ona je navela da je dosta više "privilegovanih tajkuna koji su poharali crnogorsku ekonomiju, a građanima ostavili dugove da ih vraćaju."

"Dosadašnja vlast se dokazano neodgovorno odnosila prema prirodnim resursima u Crnoj Gori - sve što je vrijedno htjeli su da podrede svojim partijskim i ličnim interesima. Jak SDP znači Jaku Crnu Goru koja će čuvati a ne rasprodavati prirodne resurse naše Crne Gore. Da bismo promijenili lošu politiku dosadašnje vlasti potrebne su nam promjene. Jedino promjenom postojećeg načina vladanja Crna Gora će ponovo postati jaka država. Jaka Crna Gora je zato veliki cilj za koji se vrijedi boriti u susret izborima 30. avgusta i u toj borbi ponovo pobijediti", kazala je Vuksanović Stanković.

Navodi da je jak SDP je garant da će Crna Gora do 2024. godine postati članica EU.

"Samo Crna Gora sa izvjesnom evropskom budućnošću može garantovati bolji život za sve građane, prosječnu platu od 700 eura, prosječnu penziju od 350 eura, bolji status za naše penzionere za koje smo se već izborili usvajanjem Zakona o PIO. Zato je glas za SDP glas za jaku CG – siguran i prosperitetan dom za sve nase građane", zaključila je Vuksanović Stanković prilikom posjete Plavu.

Bonus video: